Luka Doncic kritisoi NBA:n uudistettua pudotuspeliformaattia – ”En ymmärrä sen ideaa”

© Kuva: Getty Images

NBA päätti ennen kautta uudistaa pudotuspeliformaattiaan lisäämällä uuden niin sanotun ”play in” -turnauksen. Molempien konferenssien seitsemäs ja kahdeksas pelaavat toisiaan vastaan ja voittaja pääsee pudotuspeleihin. Samalla konferenssin yhdeksäs ja kymmenes pelaavat toisiaan vastaan ja tämän ottelun voittaja pelaa ensimmäisen ottelun häviäjää vastaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Dallas Mavericksin tähtipelaaja Luka Doncic lukeutuu uuden systeemin kriitikoihin.

– En ymmärrä play in -turnauksen ideaa. Me pelaamme 72 ottelua päästäksemme pudotuspeleihin, sitten häviämme mahdollisesti kaksi ottelua putkeen ja tipumme pudotuspeleistä. En ymmärrä sen ideaa. Me yritämme nousta kuudennelle sijalle. Se on meidän tavoitteemme tällä hetkellä. Ehkä jopa korkeampi kuin kuudes sija, Doncic kertoi.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Uusi pudotuspeliformaatti sai inspiraationsa viime syksynä Orlandon kuplasta pelatusta play-in systeemistä. NBA on selittänyt uutta systeemiä muun muassa sillä, että keskikastin joukkueet eivät heitä kirvestä kaivoon niin nopeasti kesken kauden, kun pudotuspelipaikkoja on enemmän. Kyynisemmät NBA-fanit ovat päätelleet uuden systeemin johtuneen NBA:lle tulevasta lisärahasta, joita liiga saa pudotuspeliotteluista. Doncicin lisäksi muun muassa Golden State Warriorsin Draymond Green on kyseenalaistanut uuden formaatin tarpeellisuutta.

– Minä haluan voittaa jokaisen pelin, koska vihaan häviämistä. Häviäminen todellakin ärsyttää minua. Se motivoi minua eikä mikään säälipudotuspeliturnaus, Green kertoi.

Topias Setälä


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.