Celtics-tähti kokee vieläkin koronan oireita kolme kuukautta tartunnan jälkeen

© Kuva: Getty Images

Boston Celticsin laituri Jayson Tatum kertoi tiistaina, että mies kärsii vieläkin Covid-19 aiheuttamista oireista, vaikka hänen koronatartunnasta on kulunut jo kolme kuukautta. Vaikka Tatum on pystynyt pelaamaan hänelle odotetulla huipputasolla, mies kertoo, että hän ei ole vielä parhaassa pelikunnossa.

– Olen lähellä sataprosenttista pelikuntoa. Tämä on prosessi, joka kestää pitkän aikaa. Olen käyttänyt inhalaattoria ennen jokaista otteluani positiivisen testin jälkeen. Se on auttanut keuhkojeni avaamisessa. En ole ikinä ennen käyttänyt inhalaattoria, joten se on jotain uutta. Minusta tuntuu jo paljon paremmalta kuin kuukausi sitten Tatum kertoi.

Vaikka Tatum on kärsinyt koronasta, mies on ollut tällä kaudella yksi NBA:n parhaimmista pelaajista. Tatum on tehnyt tällä kaudella 25,9 pistettä, 7,1 levypalloa ja 4,2 syöttöä per ottelu. Tatumin hyvistä otteista huolimatta Celticsin kausi on ollut odotuksiin nähden heikko. Joukkue on tällä hetkellä itäisen konferenssin viidentenä. Joukkue on kuitenkin ollut hyvässä vireessä viime aikoina voittaen kuusi, viimeisestä seitsemästä ottelustaan.

– Mielestäni meidän sijoitus ei kerro minkälainen joukkue me olemme. Vaikka tämä on ollut muutenkin outo vuosi, meidän joukkue on kärsinyt monista eri asioista. Moni pelaaja on saanut positiivisen koronatestin ja moni avainpelaaja on ollut loukkaantuneena. Emme voi voittaa jokaista ottelua, mutta me pelaamme oikealla tavalla ja joukkueemme on kehittynyt viime aikoina, Tatum kertoi.

Celticsin valmentaja Brad Stevens on ollut tähtipelaajansa otteisiin erittäin tyytyväinen.

– Viime vuonna samoihin aikoihin hän pääsi kunnolla vauhtiin. Voi nähdä, että hän on päässyt sellaiseen rytmiin, missä hän tietää, mitä hän aikoo tehdä jokaisella hyökkäysvuorolla. Ja se auttaa, kun hänellä on neljä hyvää pelaajaa hänen kanssaan kentällä, niin puolustus ei voi vain tuplata häntä niin kuin aikaisemmin tällä kaudella, Stevens kertoi.

Topias Setälä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.