Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina – kaksinkertainen mestari saa vastaansa iskuja ottaneen haastajan

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoen Karhu ja Salon Vilpas. Ensimmäinen on hallitseva kaksinkertainen mestari, mutta jälkimmäinen järjesti välierissä yllätyksen pudottamalla kauden ennakkosuosikin.

Joukkueet ovat tulossa keskenään hyvin erilaisilta pudotuspelikierroksilta. Siinä missä Kauhajoki taisteli tiensä jatkoon läpi vajaasta miehityksestä kärsivän BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön täysin omintakeisen paikkapelaamisen, Vilpas taas on ottanut iskuja vastaan toinen toistaan fyysisemmissä sarjoissa ensin Lahti Basketballia ja sen jälkeen runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan.

Eroavaisuutta joukkueiden kulkemassa polussa korostaa myös Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

– Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi pelanneet sellaista joukkuetta vastaan, mitä Vilpas nyt edustaa. Me olemme joukkueena paljon lähempänä Seagullsia kuin mitä Vilpas on meidän aiempia vastustajiamme. Lisäksi näillä täysillä kokoonpanoillamme emme ole kohdanneet toisiamme vielä ollenkaan, Koskimies miettii Koripalloliiton verkkosivuilla.

Takkia ei kannata heittää kellon käynnistyessä auki, vaikka Kauhajoella finaalikaksikosta korkeampi sarjasijoitus onkin. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kaataneet juuri sarjataulukossa ylempänä olleen joukkueen pois tieltään.

– Itselleni ei ollut mikään ihan valtava yllätys, että Vilpas pystyi siihen, vaikka Seagulls olikin myös omissa ajatuksissani ennakkosuosikki mestariksi. Vilppaan taistelukestävyys on tämän playoff-kevään aikaan testattu meitä kovemmin.

Keinot Kauhajoella ovat kuitenkin olemassa. Sen todistaa erityisesti se, että viime kerrat Pantteri-patsas on noussut ilmaan juuri heidän käsissään.

– Meidän vahvuutemme löytyvät esimerkiksi siitä, että isot pelaajamme ovat monipuolisia, liikkuvia ja pystyvät heittämään kaukaa. Vilpasta vastaan pitää saada liikutettua palloa, laitettua painetta ja hyökättyä korille. Meillä on kuitenkin ratkaisuvoimaisia pelaajia kuten Okko Järvi ja Anthony Hilliard, ja pääsemme ottelusarjaan täydellä miehityksellä, toteaa Koskimies.

Koskimiehen kommenttiin siitä, että Vilppaan taistelukestävyyttä on mitattu, ei löydy vastalauseita ainakaan salolaisten päävalmentajalta Sami Toiviaiselta. Kaksi aiempaa kierrosta ovat ottaneet veronsa, ja joukkuetta on nähty kentällä teippausten peitossa jo tähänkin asti.

– Olemme pelanneet kymmenen todella fyysistä pudotuspeliä. Kauhajoki ei ole vielä joutunut samanlaiseen paineeseen ja vääntöön. Meillä sellaiseen vastaaminen tulee jo selkäytimestä, ja uskon, että kykymme nousta vaikeista paikoista kantaa finaaleissa aika pitkälle, Toiviainen toteaa.

Tilanne on kuitenkin verrattain hyvä, sillä Toiviainen kertoo, että Deondre Parks Jr:ia lukuun ottamatta joukkue pääsee ensimmäiseen peliin täydellä miehityksellä, ja Parkskin palannee rivistöön pian. Täyttä kokoonpanoa tarvitaan finaaleissa, sillä vaikka Vilpas onkin jo kaatanut kauden ennakkosuosikin, edessä on toinen Korisliigan parhaimmistoon kuuluva joukkue.

– Kauhajoki on taktisesti erittäin haastava vastus. Heillä on paljon erilaisia keinoja hyökkäyspäässä ja paljon laadukkaita pelaajia. Bojan Sarcevicin palloskriinipelaaminen ja johtaminen on ydin heidän hyökkäyksessään, vaikkakaan ei heidän ainoa vahvuutensa.

Pöytä on katettu. Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina 15. huhtikuuta klo 18.00.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.