Otteluohjelman aiheuttamat loukkaantumiset huolettavat NBA-valmentajia – ”Huonoin otteluohjelma 25 vuoteen”

© Kuva: Getty Images

NBA on joutunut tällä kaudella kikkailemaan paljon otteluohjelmansa kanssa koronatartuntojen vuoksi. Kausi oli tarkoitus muutenkin pelata tiivistettynä, koska se alkoi vasta viime vuoden joulukuussa, mutta otteluita oli tarkoitus pelata kuitenkin 72, eli kymmenen vähemmän kuin yleensä. ESPN haastatteli nimettömänä eri joukkueiden valmentajia ja managereita otteluohjelmasta.

– Selvästi tämä on huonoin otteluohjelma, minkä olen nähnyt 25 vuoden aikanani liigassa. Tämä on kertakaikkisesti hullua, eräs veteraani apulaisvalmentaja kertoi.

– Lepoaikaa ei ole enää käytännössä ollenkaan koronarajoituksista johtuen. Matkustus yhdistettynä joka-aamuiseen testaamiseen on kombinaatio, jota en ole ennen nähnyt, erään joukkueen kuntovalmentaja kertoi.

Joukkueiden valmentajia huolettaa tiivistetyn otteluohjelman aiheuttamat loukkaantumiset. 2021 vuoden tähdistöottelupelaajat ovat joutuneet jättäneen väliin 15% pelatuista otteluista. Tämä on toiseksi korkein prosentti NBA:n historiassa. NBA:n edustaja kuitenkin väittää loukkaantumismäärän olevan normaali liigan sisäisäisten tietojen perusteella.

– Tätä- ja viimekautta suunnitellessa, kommunikoimme päivittäin joukkueiden ja pelaajien kanssa, jotka suostuivat näihin kahteen eri kausiformaattiin. Loukkaantumiset ovat valitettavasti olleet aina osa tätä lajia, mutta tällä kaudella ei ole ollut sen enempää loukkaantumisia kuin viime kaudella. Me jatkamme työskentelyä, jotta voimme päättää kauden parhaimmalla ja turvallisimmalla tavalla, NBA:n edustaja kertoi ESPN:lle.

NBA-joukkueet pelasivat viime kaudella keskimäärin 3,42 ottelua per viikko. Määrä on noussut tällä kaudella 3,6 otteluun ja tähdistöottelun jälkeen määrä on noussut 3,75 otteluun per viikko. Joukkueiden toimihenkilöt mainitsivat, että joukkueiden managerit ottivat asian puheeksi NBA:lle ennen kauden alkua.

Monet NBA-joukkueiden toimihenkilöt epäilivät tämän kauden epätasaisten pelien johtuvan myös tiivistetystä otteluohjelmasta. 52,6% tämän kauden otteluista on päättynyt yli kymmenen pisteen erolla. Tämä on korkein luku sitten kauden 1971-1972.

Topias Setälä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.