WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

Kuieria ennakoitiin kärkisijoille ja tämä myös toteutui, kun kaksi ensimmäistä varausta hallinnut Wings varasi ensimmäisellä vuorollaan Texasin yliopiston Charli Collierin ja toisella Italian pääsarjassa pelaavan Awak Kuierin.

– Olen kiitollinen äidilleni, isälleni ja sisaruksilleni, jotka ovat tukeneet minua tällä matkalla, Kuier kommentoi varaustilaisuuden suorassa lähetyksessä.

WNBA

@WNBA

WNBA

@WNBA
The moment the top three #WNBADraft picks heard their names called 🙌🧡 #CountIt

No. 1 overall pick @charlicollier 👇
No. 2 overall pick @KuierAwak 👇 #CountIt

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Kuierin myötä suomalaisessa koripallossa käännettiin uusi sivu. Ennen Kuieria suomalaisista WNBA:han on varattu vain Taru Tuukkanen, joka varattiin vuoden 2001 varaustilaisuudessa neljännen kierroksen 57. sijalla. Yksikään suomalainen ei ole toistaiseksi WNBA:ssa pelannut.

– Tahdon olla roolimalli nuorille suomalaisille koripalloilijoille. Jos minä pystyn tekemään tänään, niin tekin pystytte, Kuier sanoi.

Wings on voittanut historiansa aikana WNBA:n mestaruuden kolmesti, silloisella Detroit Shock -nimellään. Wingsin tähtipelaaja viimeiset kaksi vuotta on ollut Arike Ogunbowale, joka teki edelliskaudella 22,8 pistettä ottelua kohden. Joukkueessa pelaa myös Kuierin nykyinen joukkuekaveri Italiassa, Isabelle Harrison.

– Odotan innolla muiden pelaajien tapaamista ja pelaamista WNBA:n huippupelaajia vastaan. Tuon joukkueeseen kokoa, kilpailuhenkisyyttä ja kovuutta.

Wings valitsi Collierin, Kuierin ja Dungeen ensimmäisellä kierroksella

Kaksi ensimmäistä varausvuoroa hallinnut Dallas Wings teki odotetusti ja valitsi ensimmäisenä Charli Collierin ja toisena Kuierin. Kolmannella varausvuorolla Atlanta Dream valitsi takapelaaja Aari McDonaldin.

Neljäntenä Indiana Fever yllätti kaikki, kun Fever valitsi pelinrakentaja Kysre Gondrezickin, joka oli esimerkiksi ESPN:n mock draftissa vasta kolmannen kierroksen varaus. Viides vuoro kuului jälleen Wingsille, joka valitsi heittävän takapelaajan pelipaikalla viihtyvät Chelsea Dungeen.

Wingsillä oli vielä alkuviikosta hallussa myös seitsemäs varaus, mutta Wings vaihtoi sen toisen keskiviikkona Los Angeles Sparksille. Vaihtokaupassa toiseen päähän tuli vuoden 2022 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen varaus.