LeBron James poisti kiistanalaisen twiittinsä – selitteli sanomisiaan myöhemmin Twitterissä

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Lakersin tähtipelaaja LeBron James sai kritiikkiä Twitterissä twiitattuaan kuvan Columbuksessa toimivasta poliisista kuvatekstillä ”sinä olet seuraava. #vastuuvelvollisuus”, oletettavasti viitaten Derek Chauvinin saamaan tuomioon.

Jos et näe kuvatekstiä, voit katsoa sen täältä.

Kyseessä oleva poliisi oli tiistaina asevälikohtauksessa, jossa poliisi ampui 16-vuotiasta mustaa tyttöä. Tyttö kiidätettiin tilanteen jälkeen sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi. Columbuksen Poliisin julkaisemasta haalarikamerakuvasta näki, että ampumisen uhrina ollut tyttö oli juuri puukottamassa toista mustaa tyttöä tilanteessa ennen kuin poliisi pääsi tilanteeseen väliin.

James sai twitterissä paljon vastustusta ennen kuin mies poisti twiittinsä. Muun muassa amerikkalainen poliisiliitto kritisoi Jamesin kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– LeBron Jamesin, hänen kaikkine resurssien ja vaikutusvaltansa kanssa, pitäisi sivistää itseään, ja rehellisesti hänellä on vastuu selvittää faktat, ennen kuin hän ottaa asiaan kantaa. Tämä on häpeällistä sekä holtitonta. Poliisi pelasti nuoren tytön hengen. Mikään määrä aivopesua ei tule muuttamaan sitä faktaa, liitto kirjoitti Twitterissä.

Jopa muutama Yhdysvaltain senaatissa toimiva senaattori syytti LeBronia vihan kiihottamisesta poliisia kohtaan. Twiitin poistettuaan James palasi Twitteriin tarkentamaan omaa kantaansa asiasta.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Viha ei tee kenellekään mitään hyvää, mukaan luettuna minulle. Kaikkien faktojen kerääminen ja asioista oppiminen sen sijaan tekee. Minä olen vieläkin vihainen siitä, mitä kyseiselle nuorelle tytölle tapahtui. Minun osanottoni heidän perheelle ja antaa oikeuden voittaa. Olen kyllästynyt katsomaan, kun poliisit tappavat mustia ihmisiä. Poistin twiitin, koska sitä käytettiin vihan levittämiseen. Tässä ei ole kyse mistään yhdestä konstaapelista. Tässä on kyse koko systeemistä ja he käyttävät aina meidän sanoja rasismin lisäämiseen. Minä haluan epätoivoisesti lisää vastuunvelvollisuutta, James kertoi twitterissä.

Topias Setälä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.