Los Angeles Lakersin tähtipelaaja LeBron James sai kritiikkiä Twitterissä twiitattuaan kuvan Columbuksessa toimivasta poliisista kuvatekstillä ”sinä olet seuraava. #vastuuvelvollisuus”, oletettavasti viitaten Derek Chauvinin saamaan tuomioon.

Andy Ngô 🏳️‍🌈

@MrAndyNgo
"YOU'RE NEXT"
This post by @KingJames could be read as an incitement to violence against a @ColumbusPolice officer who responded to the attempted stabbing attack by #MakhiaBryant. LeBron James has deleted the tweet. Here is an archive: archive.is/pHSWf #BLM

Jos et näe kuvatekstiä, voit katsoa sen täältä.

Kyseessä oleva poliisi oli tiistaina asevälikohtauksessa, jossa poliisi ampui 16-vuotiasta mustaa tyttöä. Tyttö kiidätettiin tilanteen jälkeen sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi. Columbuksen Poliisin julkaisemasta haalarikamerakuvasta näki, että ampumisen uhrina ollut tyttö oli juuri puukottamassa toista mustaa tyttöä tilanteessa ennen kuin poliisi pääsi tilanteeseen väliin.

James sai twitterissä paljon vastustusta ennen kuin mies poisti twiittinsä. Muun muassa amerikkalainen poliisiliitto kritisoi Jamesin kommentteja sosiaalisessa mediassa.

National Fraternal Order of Police (FOP)

@GLFOP
.@KingJames, with his vast resources & influence, should educate himself and, frankly, has a responsibility to do so, on the facts before weighing in. This is disgraceful & extremely reckless.

The officer saved a young girl's life. No amount of gaslighting will change that fact.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– LeBron Jamesin, hänen kaikkine resurssien ja vaikutusvaltansa kanssa, pitäisi sivistää itseään, ja rehellisesti hänellä on vastuu selvittää faktat, ennen kuin hän ottaa asiaan kantaa. Tämä on häpeällistä sekä holtitonta. Poliisi pelasti nuoren tytön hengen. Mikään määrä aivopesua ei tule muuttamaan sitä faktaa, liitto kirjoitti Twitterissä.

Jopa muutama Yhdysvaltain senaatissa toimiva senaattori syytti LeBronia vihan kiihottamisesta poliisia kohtaan. Twiitin poistettuaan James palasi Twitteriin tarkentamaan omaa kantaansa asiasta.

LeBron James

@KingJames
ANGER does any of us any good and that includes myself! Gathering all the facts and educating does though! My anger still is here for what happened that lil girl. My sympathy for her family and may justice prevail! 🙏🏾✊🏾🤎👑

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

LeBron James

@KingJames
I’m so damn tired of seeing Black people killed by police. I took the tweet down because its being used to create more hate -This isn’t about one officer. it’s about the entire system and they always use our words to create more racism. I am so desperate for more ACCOUNTABILITY

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Viha ei tee kenellekään mitään hyvää, mukaan luettuna minulle. Kaikkien faktojen kerääminen ja asioista oppiminen sen sijaan tekee. Minä olen vieläkin vihainen siitä, mitä kyseiselle nuorelle tytölle tapahtui. Minun osanottoni heidän perheelle ja antaa oikeuden voittaa. Olen kyllästynyt katsomaan, kun poliisit tappavat mustia ihmisiä. Poistin twiitin, koska sitä käytettiin vihan levittämiseen. Tässä ei ole kyse mistään yhdestä konstaapelista. Tässä on kyse koko systeemistä ja he käyttävät aina meidän sanoja rasismin lisäämiseen. Minä haluan epätoivoisesti lisää vastuunvelvollisuutta, James kertoi twitterissä.