Korihait vahvisti joukkuettaan

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kahden vuoden sopimuksen ranskalais-suomalaisen laiturin Manuel Barnesin kanssa. Barnes on pelannut kaksi edellistä kautta Kristika Turussa.

Barnes, 28, on syntynyt Ranskan Marseillessa ja omaa sekä Suomen että Ranskan kansalaisuuden. Koripalloura alkoi Kotkassa, jossa parimetrinen laituri pelasi ensimmäiset Korisliiga-minuuttinsa KTP-Basketin paidassa. Kausien 2008-10 aikana Barnes pelasi 24 ottelussa keskimäärin reilun kahden minuutin peliajalla.

Kotkassa vietettyjen juniorivuosien jälkeen tie vei Yhdysvaltoihin. Siellä Barnes pelasi yhden kauden ajan Saint Maryn yliopistossa ja kolme kautta Bakerin yliopistossa.

Suomeen Barnes palasi kausiksi 2016-18, mutta vastuu Kotkassa jäi odotettua pienemmäksi. Kaudeksi 2018-19 Barnes siirtyi synnyinmaahansa kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Lourdesin joukkueeseen.

Kaksi edellistä kautta Barnes on edustanut I-divisioona A:ta pelaavaa Kristika Turkua, jossa hän on ollut joukkueen avainpelaajia. Menneellä kaudella pisteitä kertyi reilut 16 ja levypalloja vajaat seitsemän per peli.

Korihait-fanit saattavat muistaa Barnesin kahdelta edelliseltä syksyltä, kun Kristika vieraili Uudessakaupungissa harjoituspeleissä. Syksyllä 2019 Barnes heilutti Uusikaupunki Areenan korisukkia peräti 30 pisteellä kun taas viime syksynä pistesaalis oli 27 pistettä.

– Olen iloinen sopimuksestani Korihaiden kanssa. Tämä on minulle hyvä mahdollisuus kehittyä pelaajana, joten olen innoissani tulevista vuosista. Kaksi hyvää kautta Turussa sekä kuultuani Korihaiden suunnitelmat tulevaisuutta varten, vakuuttivat minut palaamaan takaisin Korisliigaan, kommentoi Barnes tuoreeltaan uutta sopimustaan Korihaiden sivuilla.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulan mukaan Barnes tuo joukkueeseen kokoa ja heittovoimaa.

– Barnes on fyysinen ja heittovoimainen pelaaja, jolla on alla kaksi hyvää kautta Turussa. Hän tuo nuoreen joukkueeseen lisää kokemusta, kertoo Nikula.

Lähde: Korihaiden verkkosivut


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.