Suomalaisvalmentajan joukkue ylsi sensaatioon Mestarien liigassa – suomalaispelaajien tähdittämä ennakkosuosikki laulukuoroon

© Kuva: fiba.com

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

Teneriffa oli ennakkoon yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista ja johtikin tauolle mentäessä kymmenellä pisteellä. Tuovi oli tauolla keittänyt reseptin, jolla Strasbourg sai puolustuspelinsä kuntoon ja nousi rinnalle ja ohi. Salin toi Teneriffan vapaaheittoviivalta tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 22 sekuntia ja lopulta peli meni jatkoajalle. Siinä Strasbourg oli niukasti vahvempi voittaen ottelun lopulta 88-86 (73-73, 43-44). Salin heitti ottelussa kaksi pistettä ja antoi yhden syötön. Sulejmanovic merkkautti 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.

– Tämä on ollut tämän kauden tarina. Tämä on joukkue jätkiä, jotka kunnioittavat peliä, mutta samaan aikaan he eivät välitä mitä muut puhuvat meistä tai ketä vastaan me pelaamme. Heillä on kentällä hauskaa ja he taistelevat loppuun saakka. Tämä ei ollut kauneuskilpailu. Jos haluat pelata kaunista peliä Teneriffaa vastaan, häviät joka kerta. Sinun täytyy pelata kovaa, vähän rumannäköisesti ja hymyillä lopussa, kun homma alkaa toimia, Tuovi mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Perjantain välierässä Strasbourg kohtaa hallitsevan mestari San Pablo Burgosin.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa alkoivat finaalipelit ja Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden menetti ensimmäisessä finaalissa kotiedun taivuttuaan Kapfenberg Bullsille niukasti 80-86 (36-46). Daniel Dolenc oli Swansin parhaimmistoa 14 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Toinen finaaliottelu on edessä sunnuntaina.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Viron liigan finaalipaikkaa, kun Pärnu pyyhkäisi Raplan tieltään välierissä suoraan kolmessa pelissä. Kolmannessa pelissä Pärnu voitti 67-60 (32-36) Maxhunin tilastoidessa 14 pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja riiston. Finaalissa Pärnu saa vastaansa BC Kalev/Cramon.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Aix-Maurienne nappasi tärkeän voiton kaataessaan Evreux’n 67-64 (30-28). Henri Kantonen saalisti viisi pistettä, levypallon ja syötön. Ilari Seppälä ei ollut Aix-Mauriennen kokoonpanossa. Aix-Maurienne paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.
Ottelutilastot

Carl Lindbom pelasi parhaan ottelunsa Antibes Sharksin riveissä heitettyään 17 pistettä, mutta Antibes taipui kotonaan Nancylle 69-77 (35-38). Lindbom sai myös yhden merkinnän levypallotilastoon. Antibes on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Aapeli Alasen Brno puristi välieriin voitettuaan USK Prahan 84-78 (39-39) ja vei otteluparin nimiinsä 3-2. Brno ratkaisi ottelun edukseen viimeisellä neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä 27-15. Alanen heitti kolme pistettä, otti viisi levypalloa, syötti neljästi ja riisti kertaalleen. Välierässä Brno saa vastaansa Nymburkin.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton kaataessaan vieraskentällä Oldenburgin 90-73 (47-33). Ottelu oli sikäli merkityksellinen, että samat joukkueet ovat todennäköisesti vastakkain myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voitto piti Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentaman Merlinsin toiveet kotiedusta elossa.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.