Susijengin takamiehellä siintää Viron mestaruus silmissä – ”Lähdemme nöyrinä valmiina taistelemaan”

© Kuva: fiba.com

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

Pärnu on pelannut pudotuspeleissä vakuuttavasti, kun se ensin puolivälierissä voitti Tallinna Kalev/TLÜ:n suoraan kahdessa pelissä ja välierissä Rapla jäi jalkoihin suoraan kolmessa pelissä.

– Ollut vahvaa vääntöä koko pudotuspelien ajan. Kaikki pelaajat ymmärtävät mitä haemme ja jokainen yrittää kaikkensa joukkueen eteen. Vaikkemme ole pelanneet täydellisiä pelejä, niin meillä on hyvä joukkue, joka taistelee jokaisessa pelissä, Maxhuni kehuu joukkuetta Koripalloliiton tiedotteessa.

Finaalissa Pärnu joutuu kovan haasteen eteen, kun se saa vastaansa BC Kalev/Cramon. Tallinnalaisjoukkue voitti jo aiemmin tällä kaudella Viron ja Latvian yhteisliigan ja pelasi rinnalla myös kovatasoista VTB-liigaa. Maxhuni lähtee finaalipeleihin innokkaana.

– Nämä ovat minun ensimmäiset pudotuspelit aikuisten sarjoissa ja on tuntunut hyvältä pelata. On ollut pientä jännitystä, mutta positiivista sellaista. Nyt yritetään hoitaa ensimmäinen pokaali.

Joukkueet kohtasivat Viron ja Latvian yhteisliigassa neljästi ja Pärnu kuittasi yhden pelin nimiinsä. Maxhuni ei ennakkoasetelmista hätkähdä.

– Se on kova joukkue, heillä on hyviä pelaajia ja iso budjetti. Toisaalta meillä ei ole mitään hävittävää ja lähdemme voittamaan. Kaikki uskovat heidän voittavan, mutta minä uskon meihin.

– Heillä on hyvä joukkue ja he tietävät sen. Voi olla, että he tulevat hieman takki auki aluksi. Me lähdemme nöyrinä valmiina taistelemaan ja voittamaan. Uskon meidän voittavan kolmessa pelissä, Maxhuni toteaa terve itseluottamus rinnassaan.

Maxhunin mukaan Pärnulla on aseet Kalev/Cramon kaatamiseksi.

– Meidän pitää vain pelata omaa peliämme ja luottaa siihen, että kaukoheitot uppoavat ja pelimme on nopeaa. Nopea peli ja puolustus ovat aseitamme.

Finaalisarja alkaa lauantaina 8.5. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.