Miami Heat lopettaa supersuosittujen pelipaitojen käyttämisen

© Kuva: Getty Images

Miami Heat iski kultasuoneen neljä vuotta sitten, kun joukkue julkaisi uuden Miami Vice -teemaisen pelipaitansa. Supersuositun pelipaitasarjan tie näyttää tulleensa päätökseen ja Heat aikoo siirtyä paitojensa kanssa uuteen suuntaan.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Heat toi ensimmäiset 80-luvun poliisisarjaan Miami Viceen perustuvat pelipaidat vuonna 2017 ja paidat menivät kaupaksi ennätysvauhtia. Joukkue tiesi heti paitojen julkaisun jälkeen, että Vice -paidat ovat joukkueen uusi hittituote.

– Vicen julkaisun jälkeen luulin, että jotain on vialla, koska myyntilukemat pyörivät niin kovaa. Se oli kuin raketti, joka vain jatkoi nousemistaan. Ajattelin, että tämä ei voi olla mahdollista. Soitimme datakeskukseen ja he kertoivat: ”Kyllä, tämä tuote on liekeissä.” Soitin Nikelle kertoakseni, että me tarvitsemme lisää paitoja, Miami Heatin markkinoinnin varatoimitusjohtaja Michael McCullough kertoi ESPN:lle.

Nike toi ”city” -paidat tavallisten pelipaitojen rinnalle, minkä tarkoituksena oli edustaa joukkueen kotikaupunkia kentällä. Heat tiesi muita joukkueita paremmin, mikä city -paidoissa oli ideana. Heat myi Vice paitoja enemmän kuin kaikkien muiden joukkueiden city -paidat myivät yhteensä. Heat käytti tilanteen hyväkseen ja jatkoi Vice -paitojen valmistamista seuraavan neljän kauden aikana. Miami käytti kuitenkin Vice -paitojaan viimeisen kerran eilisessä ottelussaan ja joukkue aikoo siirtyä pudotuspeleissä ja ensi kaudella uuteen suuntaan.

– Meillä oli suunnitelma. Tiesimme, että teemme valkoisen, mustan, pinkin ja sinisen pelipaidan, jonka jälkeen kysyimme: ”Kerroimmeko Vice -tarinan kokonaisuudessaan?” Siitä ViceVersa paita syntyi. Meille oli tärkeää, että lopetamme huipulla. Me haluamme, että ihmiset jäävät kaipaamaan näitä paitoja, digitaalisen markkinoinnin varatoimitusjohtaja Jennifer Alvarez kertoi.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Vice -paitojen jättimäisestä myyntimenestyksestä tekee vieläkin vakuuttavamman se, että joukkueella ei ollut paitojen aikana varsinaista megatähteä. NBA-paitojen myynti on yleensä perustunut LeBron Jamesin ja Stephen Curryn kaltaisten tähtien hankkimiseen. Vice -paidat ovat olleet kuitenkin poikkeus sääntöön. Vaikka joukkueen johtohenkilöt ovat haikeita Vice -paitojen menettämisestä, he ovat innoissaan joukkueen uusista paidoista.

– Niin paljon, kun rakastankin Vicea, me rakastemme seuraavia paitoja. Mitä on tulossa seuraavaksi, tulee räjäyttämään ihmisten tajunnan. Pelaajat näkivät uudet paidat ensimmäisen kerran tällä viikolla ja he rakastivat niitä. He eivät malta odottaa paitojen käyttämistä. Me emme malta odottaa niiden julkaisemista, koska se on jotain, mitä ei ole ikinä ennen tehty paitojen kanssa, McCullough kertoi.

Topias Setälä


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille