Suomalaisvalmentajalle hieno kunnianosoitus – Susijengin takamies hurjana Virossa

© Kuva: fiba.com

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

Alexander Madsen otti askeleen lähemmäs Latvian mestaruutta VEF Riian kaadettua Ventspilsin 99-81 (51-48). Madsen merkkautti 10 pistettä ja kolme levypalloa. VEF Riika johtaa finaalisarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Swans käy kovaa taistelua mestaruudesta Kapfenberg Bullsia vastaan ja Swans meni ottelusarjassa 2-1-johtoon voitettuaan kolmannen pelin jatkoajan jälkeen 109-98 (91-91, 56-40). Swans vei jatkoajan viimeiset 2,5 minuuttia peräti 16-0. Daniel Dolenc oli loistavalla pelipäällä heittäessään kovalla prosentilla 20 pistettä ja auttoi joukkuettaan myös viidellä levypallolla ja yhdellä syötöllä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Toista kauttaan Swansin päävalmentajana toimiva Mirolybov on valittu vuoden valmentajaksi. Swans voitti runkosarjan ja eteni kauden aikana myös cupin finaaliin. Hänen apunaan toimii Aleksi Koskinen.

– Olemme joukkueena juurikin siellä missä me haluamme olla. Enää yksi voitto ja tavoitteena on kairata se sunnuntaina, Dolenc kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin hurjat 34 pistettä eivät riittäneet viemään Pärnua toiseen voittoon Viron finaaleissa, kun BC Kalev/Cramo tasoitti finaalisarjan 85-80 (40-38)-voitolla. Pisteiden lisäksi Maxhuni tilastoi kolme levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä oli Aix-Mauriennen parhaimmistoa hänen heitettyään 16 pistettä, kun Aix-Maurienne paranteli asemiaan voittamalla Saint-Chamondin 94-82 (45-36). Seppälä sai tilastoihinsa myös levypallon, neljä syöttöä ja yksi riisto. Henri Kantosen tilastoriville merkittiin yksi syöttö ja kaksi syöttöä. Aix-Maurienne on 15.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Antibes koki niukan 67-69 (33-35)-tappion Quimperille. Lindbom kirjasi kaksi levypalloa. Antibes on heti Aix-Mauriennen perässä sarjataulukossa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Marius van Andringan Lorient taipui kotikentällään Tarbesille 77-85 (45-44). Van Andringa heitti yhden kolmen pisteen heiton sisään.
Ottelutilastot

Joonas Lehtorannan kausi Hollannissa päättyi 82-83 (40-31)-tappioon Landstede Hammersille. Lehtoranta sai tilastoihinsa kolme syöttöä ja riiston. Feyenoord hävisi otteluparin yhteistuloksella 158-180 ja putosi jatkosta.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa alkoivat välierät ja Aapeli Alasen Brno on kahden ottelun jälkeen tukalassa tilanteessa, kun Nymburk johtaa otteluvoitoin 2-0. Tshekin ykkösseura Nymburk on ollut molemmissa otteluissa selkeästi niskan päällä vieden ensimmäisen kohtaamisen 85-64 (46-33) Alasen tilastoidessa kaksi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Nymburk oli vahvempi numeroin 99-74 (53-27). Alanen heitti 10 pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille