Petteri Koponen väläyttelee mahdollisuutta palata Suomeen – ”Täytyy kesän aikana käydä eri asioita läpi”

© Kuva: fiba.com

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

Koponen oli kauteen lähdettäessä vielä Bayern Münchenin sopimuspelaaja, mutta saksalaisjätti ei löytänyt käyttöä Koposelle, ja hän oli koko alkukauden pelaamatta osapuolten neuvotellessa sopimuksen purusta. Lopulta asiat saatiin maaliin ja Koponen pääsi siirtymään italialaisen Reggianan riveihin.

– Oli aika erilainen kausi. Olin seitsemän kuukautta pelaamatta ja piti miettiä, että missä olisi hyvä paikka pelata. Saimme Bayernin kanssa asiat sovittua ja pääsin sitten lähtemään Reggianaan. Se oli mielestäni lopulta hyvä päätös, Koponen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Reggiana taisteli koko kauden sarjapaikastaan ja pystyi lopulta säilyttämään paikkansa. Se kamppaili loppuun asti myös pudotuspelipaikasta ja paikka kahdeksan joukossa jäi lopulta kolmen voiton päähän ja lopullinen sijoitus oli 11.

– Tiesin, että joukkueessa on muutos menossa ja kanssani samaan aikaan tuli myös uusia pelaajia. Sitten valmentaja sai lähteä ja pelaajia vaihtui taas. Uuden valmentajan kanssa saimme kuitenkin toimivan paketin ja peli alkoi kulkea loppukaudesta. Saimme säilytettyä sarjapaikan, joka oli seuran päätavoite ja jäimme pari pistettä playoffs-paikasta. Harmittavasti jouduin jättämään pari viimeistä peliä väliin, kun ensin oli niska niin jumissa, etten pystynyt pelaamaan ja sitten pohje repesi juuri ennen viimeistä ottelua.

Koponen ehti pelata Reggianan riveissä 12 peliä Italian liigassa tilastoiden keskiarvoikseen 9,0 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,5 syöttöä. Parhaassa pelissään Koponen osoitti, että taidot ovat edelleen tallella hänen tykittäessään 26 pistettä. Kolmen pisteen viivan takaa tarkkuus oli jälleen kohdillaan, kun hän pudotti heitot sisään 41,5 prosentin tarkkuudella.

– Ensin otti aikansa ennen kuin pääsin pelikuntoon. Päästessäni kuntoon, huomasin pystyväni pelaamaan edelleen korkealla tasolla.

Reggiana oli Koposen vuonna 2008 alkaneen ulkomailla vietetyn uran viides seura. Ensimmäiset neljä kautta hän pelasi Bolognassa, jonka jälkeen seuraavat neljä kautta menivät venäläisen Himkin riveissä, kaksi seuraavaa kautta hän pelasi Barcelonassa ja Bayern Münchenissä vierähti niin ikään kaksi kautta. Aika Reggianassa oli hänen uransa lyhyin.

– Tämä oli myös siinä mielessä erilainen kausi, että tämä oli sellainen pätkäkeikka. Tuntui jännältä olla joukkueen mukana vain muutaman kuukauden. Oli kiva palata Italiaan ja nähdä tuttuja ja Bolognassakin tuli käytyä monta kertaa.

Ensi kauden osalta Koponen aikoo miettiä tarkkaan mihin tie vie.

– Pelaanko ensi kaudella sitten Suomessa vai ulkomailla, on vielä auki. Täytyy miettiä perheen kanssa jaksaako lähteä vielä ulkomaille. Riippuu tietenkin myös siitä, että millainen paikka voisi löytyä ulkomailta. Tässä täytyy kesän aikana käydä eri asioita läpi ja pohtia mitä tehdään, avaa 33-vuotias Koponen.

Petteri Koposen kauden tilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille