Los Angeles Lakersin LeBron James nousi ratkaisijan saappaisiin, kun miehen joukkue voitti Golden State Warriorsin play-in -turnauksen ensimmäisessä ottelussa pistein 103-100 (42-55). James upotti pitkän kolmosen ottelun viimeisellä minuutilla, joka jäi ottelun viimeiseksi koriksi. Entistä vaikuttavamman heitosta tekee se, että James sai vain hetkeä aiemmin iskun silmiinsä Draymond Greenin toimesta.

ESPN

@espn
LeBron stayed on the ground after being fouled by Draymond.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Bleacher Report

@BleacherReport
BRON IS CLUTCH 👑

(via @NBATV)

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Draymondin sormen osuttua silmääni, minä näin kirjaimellisesti kolme koria, joista heitin keskimmäiseen. Yläkerran herran avulla, minä pystyin upottamaan korin, James kertoi ottelun jälkeen.

James teki ottelussa triplatuplan heittäen 22 pistettä, 11 levypalloa ja 10 syöttöä, vaikka mies heitti vain 7 koria 17 yrityksellä. Warriorsin puolelta Stephen Curry oli ottelun tehokkain, tehden 37 pistettä. Ottelun jälkeen Curry oli pettynyt tappioon, mutta mies muisti silti kehua Jamesin heittoa.

– Se oli loistava heitto. Se oli paha pala nieltäväksi, koska en odottanut sen menevän sisään. Kaikki muuttui, kun se meni sisään. Kaikkien aikojen parhaat pelaajat upottavat vaikeita heittoja. Sillä tavalla asiat tapahtuvat. Sama juttu tänään, mutta tämä on vaikea nieltävä, Curry kertoi ottelun jälkeen.

James sai ylistystä sosiaalisessa mediassa heitostaan, mutta kaikki eivät nielleet Jamesin silmävammaa pureskelematta. Portland Trail Blazersin CJ McCollum twiittasi ottelun aikana: ”Vuoden näyttelijä”, kun James makasi kentän pinnassa saatuaan iskun kasvoihinsa.

CJ McCollum

@CJMcCollum
Actor of the year 🤣

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Lakersin ottelut jatkuvat pudotuspeleissä läntisen konferenssin kakkosta, Phoenix Sunsia vastaan. Warriors jatkaa puolestaan play-in -turnauksen toiseen otteluun, jossa joukkue kohtaa Memphis Grizzliesin, joka voitti omassa ottelussaan San Antonio Spursin. Ottelun voittaja etenee pudotuspeleihin Utah Jazzia vastaan.