NBA harkitsee cup-tyylisen turnauksen lisäämistä runkosarjan rinnalle

© Kuva: Getty Images

Play-in -turnauksen oltua jättimenestys NBA:n silmissä, liiga on ESPN:n mukaan ottanut puheeksi uuden turnauksen lisäämisen runkosarjan keskelle. Idea oli alun esillä jo vuonna 2019, mutta se ei koskaan saanut niin paljoa kannatusta, että siitä olisi koskaan äänestetty.

ESPN:n tietojen mukaan turnauksen alkuperäinen idea muistutti hyvin paljon eurooppalaisten liigojen Cup-tyylistä kilpailua, jonka ottelut pelattaisiin runkosarjan kanssa limittäin. Turnaukseen osallistuisi kahdeksan joukkuetta, jotka määritettäisiin runkosarjan sijoitusten perusteella. Turnauksen voittajajoukkueen pelaajat saisivat miljoona dollaria per pelaaja palkinnoksi voittamisesta.

Turnauksen järjestäminen kesken kauden vaatisi runkosarjan lyhentämistä muutamalla ottelulla, joka syö tuloja joukkueilta, jotka eivät osallistu turnaukseen. Toinen huolenaihe liigalle voi olla pelaajien kiinnostus turnausta kohtaan. Muun muassa Luka Doncic ja LeBron James kritisoivat NBA:n play-in -turnausideaa ja miljoonan dollarin bonus on pieni summa huippupelaajille, jotka tienaavat yli 30 miljoonaa dollaria kaudessa, joten huippupelaajat voisivat huilata mieluummin pelaamisen sijaan. Muun muassa Denver Nuggetsin Jamal Murray osoitti kantansa uutta turnausta vastaan tiedon tultua julki.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

NBA tarvitsisi turnauksen järjestämiseksi hyväksynnän liigan pelaajien yhdistykseltä sekä hyväksynnän vähintään kahdelta kolmasosalta joukkueista. Kauden lopun lähestyessä NBA:lla tulee liian kova kiire järjestää turnaus ensi kaudella, joten se voitaisiin nähdä aikaisintaan 2022-2023 kaudella. Idealla on kuitenkin vielä monta estettä, joten on hyvin mahdollista, että turnausidea ei pääse lähtötelineistä.

Topias Setälä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.