LeBron James oli tuttuun tyyliinsä NBA:n isoin puheenaihe viikonloppuna, tällä kertaa kuitenkin kyseenalaisista syistä. James osallistui Tequila-brändin mainostapahtumaan lukuisien muiden julkkisten kanssa, juuri ennen Lakersin play-in -ottelua Golden State Warriorsia vastaan.

ESPN:n uutisoi viime viikolla, että liigan edustaja oli kertonut Jamesin rikkoneen liigan koronarajoituksia, mutta ESPN:n mukaan edustaja kertoi myös, että asia oli hoidettu joukkueen kanssa. LeBron ei kuitenkaan joutunut karanteeniin tapauksen jälkeen, mikä ihmetytti monia faneja ja median jäseniä. Muun muassa TNT:n koripalloasiantuntija Charles Barkley teorisoi, että James sai NBA:lta erikoista kohtelua.

🎄Black Big Lebowski🎄

@LaJethroJenkins
“The NBA ain’t got the fuckin balls to suspend LeBron James.”

Got a chance to rap with Charles Barkley about LeBron violating Covid protocols.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– NBA:lla ei ole munaa antaa LeBron Jamesille pelikieltoa. Ei yhtään. Kun luin jutun minä ajattelin, että NBA:lla ei ole mitään mahdollisuuksia antaa LeBronille pelikieltoa. Jos se olisi ollut nimetön pelaaja, he olisivat laittaneet hänet karanteeniin. Ei ole mitään mahdollisuutta, että LeBron istuu karanteenissa. Kun luin tästä, aloin nauramaan, Barkley kertoi haastattelussa.

Muutaman päivän spekuloinnin jälkeen, NBA antoi virallisen selvityksen siitä, miksi James ei joutunut karanteeniin.

NBA Communications

@NBAPR
NBA Statement:

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Selvittääksemme väärinkäsityksiä, LeBron James osallistui lyhyesti ulkona pidettyyn tapahtumaan, jonka osallistujilta vaadittiin rokote tai negatiivinen koronatestitulos. Nämä olosuhteet huomioon ottaen ja lääkäreiden kanssa konsultoimisen jälkeen totesimme, että hänen osallistuminen ei tuonut suurta riskiä koronan leviämiselle ja siksi karanteeni ei ollut tarpeellinen. Kauden aikana on ollut lukuisia tapauksia, jotka ovat hoidettu samalla tavalla. Nykyisten NBA-sääntöjen mukaan, rokotetut pelaajat voivat osallistua ulkotapahtumiin, sponsoritapahtumat mukaan lukien, NBA:n viestintävastaava Mike Bass kertoi tiedotteessa.

Tiedotteen mielenkiintoinen kohta on se, että sääntö ulkotapahtumista koskee rokotettuja pelaajia. Jamesin rokotustilanne on ollut kysymysmerkki jo pidemmän aikaa. Jamesin joukkuekaveri Dennis Schröder kertoi aikaisemmin tässä kuussa, että hän ja James ovat ainoat Lakersin pelaajat, joita ei ole rokotettu. Schröder kuitenkin korjasi myöhemmin sanomisiaan kertoen: ”Minä olen ainoa rokottamaton pelaaja, ei siitä sen enempää.” Kun Jamesilta kysyttiin suoraan, onko mies rokotettu, James vastasi kertomalla: ”se ei ole iso juttu.” Lakersin valmentaja Frank Vogel varmisti, että joukkueessa ei ole rokotettu 85% pelaajista, jolloin NBA:n koronarajoituksia lievennettäisiin. Tämän mukaan Lakersissa olisi ainakin yksi pelaaja Schröderin lisäksi, jota ei ole rokotettu.

Jamesin mahdollisuus tulee Lakersille positiivisena uutisena, kun joukkue on yhden ottelun tappiolla Phoenix Sunsia vastaan ottelusarjassa. Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaan.