Brooklyn Netsin tähtipelaaja Kyrie Irving tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa Boston Celticsin fanien edessä, sitten miehen kiistanalaisen lähdön Celticsistä vuonna 2019. Irving pelasi Celticsissä vuodesta 2017 vuoteen 2019 asti, jonka jälkeen mies lähti vapaana agenttina Brooklyniin. Celticsin fanit eivät muista Irvingiä hyvällä, kun mies kuuluisasti kertoi kotiyleisölle haluavansa jatkaa uraansa Bostonissa ennen kuin mies vaihtoi maisemaa Brooklyniin.

Irving on pelannut ainoastaan kaksi kertaa Bostonissa lähtönsä jälkeen, mutta kyseiset ottelut pelattiin ilman yleisöä. Celticsin ja Knicksin pudotuspelikohtaaminen onkin ensimmäinen kerta, kun Celticsin fanit pääsevät toivottamaan miehen takaisin TD Gardeniin. Irving odottaa kylmää reaktiota kotiyleisöltä, mutta toivoo, että Celtics-fanit eivät tekisi ylilyöntejä.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun pelaan Bostonissa vastustajana, joten odotan vain innolla joukkuekavereitteni kanssa pelaamista. Toivottavasti aihe pysyy puhtaasti koripallossa, eikä kuulu sotaisia tai rasistisia kommentteja…hienovaraista rasismia, mitä ihmiset huutelevat katsomosta ja vaikka näin olisikin, niin se kuuluu pelin henkeen ja meidän pitää keskittyä asioihin, joihin voimme vaikuttaa, Irving kertoi medialle.

Kun Irvingiltä kysyttiin, onko hän ennen kokenut vastaavanlaisia asioita, mies kertoi, että hän ei ole ainoa, joka voisi todistaa tämän todeksi. Bostonilaisia faneja on syytetty ennenkin rasistisiksi. Muun muassa MLB:n Baltimore Ravensin Adam Jones kertoi, että Boston Red Soxin fanit kutsuivat häntä n-sanalla useita kertoja. Jopa Boston Celticsin legenda Bill Russell kutsui Bostonia ”rasismin kirpputoriksi.” Nets johtaa ottelusarjaa Celticsiä vastaan 2-0, voittaen sarjan kaksi ensimmäistä ottelua kotonaan.