Awak Kuier debytoi ensi yönä WNBA:ssa

© Kuva: fiba.com

Dallas Wingsin suomalaisvaraus Awak Kuier, 19, on joukkueen kokoonpanossa ensi yönä, kun Wings pelaa vieraissa Atlanta Dreamia vastaan. Yle Areena näyttää ottelun torstain ja perjantain välisenä yönä klo 2 aamuyöllä Suomen aikaa.

Kuier matkusti Yhdysvaltoihin viime viikolla ja on treenannut jo joukkueen kanssa. Hän myös matkusti joukkueen kanssa Atlantaan ja on valmis tekemään lisää suomalaista koripallohistoriaa.

Dallasin ja Atlantan välinen ottelu on nähtävissä suorana Yle Areena -lähetyksenä perjantaina 28.5. aamuyöllä klo 2:00. Ottelussa on suomenkielinen selostus, kun selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä ja kommentaattorina Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen.

Yle on tehnyt WNBA:n näyttämisestä sopimuksen, joka kattaa vähintään 14 Dallas Wingsin ottelua. Lisäksi pakettiin kuuluu muita WNBA:n runkosarjaotteluita ja pudotuspelejä.

Kuier teki suomalaista koripallohistoriaa aikaisemmin tänä keväänä, kun hänestä tuli Taru Tuukkasen lisäksi toinen suomalaispelaaja, joka on varattu WNBA:hin. Dallas Wings varasi Kuierin varaustilaisuuden toisena pelaajana. Debytoidessaan 195-senttisestä Kuierista tulee kautta aikain ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut WNBA:ssa.

Wings on ehtinyt pelata tällä kaudella kolme ottelua, joista joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi. Joukkueen ykköstykki on ollut Arike Ogunbowale, joka voitti viime kaudella WNBA:n korikuningattaruuden. Ogunbowale on heittänyt 23,0 pistettä ottelua kohden. Kuierin edellä ykkösenä varattu Charli Collier on pelannut 15,7 minuuttia ottelua kohden.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä