NBA-fanien paluu yleisöihin suurina määrinä on ollut raikas tuulahdus NBA:n pudotuspeleissä. Osalla faneista tuntuu kuitenkin olevan liikaa varastoitua energiaa, kun päivän sisällä ollaan nähty kolme törkeää ylilyöntiä faneilta. Keskiviikkona Philadelphia 76ersin fani kaatoi popcorninsa kentältä poistuneen Russell Westbrookin päälle. Samana päivänä New York Knicks-fani sylki Atlanta Hawksin tähtipelaajan Trae Youngin päälle.

NBACentral

@TheDunkCentral
Did a Knicks fan spit on Trae Young? 😬

(@jamosramos4 )

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Knicks vastasi nopeasti tilanteeseen ja joukkue on antanut porttikiellon Youngin päälle sylkeneelle fanille.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Olemme tutkineet asiaa ja huomanneet, että kyseinen henkilö, joka ei ole kausikortin omistaja, sylki Trae Youngin päälle ja hänelle on annettu tästä syystä porttikielto Madison Square Gardeniin toistaiseksi. Pyydämme Traelta ja koko Hawksin organisaatiolta anteeksi tämän fanin käytöstä. Se oli hyväksymätöntä ja tällaista käytöstä ei suvaita areenallamme. Olemme antaneet tiedot viranomaisille, Knicks kirjoitti julkaisussa.

Knicks-fani liittyy 76ersin fanin kanssa porttikiellon saaneiden fanien ryhmään, kun popcornit kaatanut 76ers-fani sai porttikiellon kaikkiin tapahtumiin Wells Fargo Centerissä. Keskiviikkona nähtiin kolmas faneihin liittyvä välikohtaus, kun kolme Utah Jazzin fania heitettiin pois ottelusta, huudettuaan rasistisia kommentteja. Kommentit oli osoitettu Memphis Grizzliesin tähtipelaajan Ja Morantin vanhempien suuntaan.

Fanien törkeä käytös sai myös NBA:n pelaajayhdistyksen, NBPA:n huomion. NBPA julkaisi kirjoitetun tiedotteen torstaina.

– Tämän lajin todelliset fanit kunnioittavat pelaajiemme arvokkuutta. Kukaan todellinen fani ei pyrkisi vahingoittamaan sitä tai rikkoaan pelaajien henkilökohtaista tilaa. Ne, jotka tekevät niin, eivät kuulu areenoillemme. Viranomaiset arvioivat heidän käytöksensä, niin kuin se olisi tapahtunut julkisella kadulla. Kunnioittakaa pelaajiamme. Kunnioittakaa lajiamme, NBPA:n tiedotteessa kerrottiin.

Myös NBA julkaisi oman tiedotteensa fanien käytökseen liittyen.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– NBA-fanien paluu areenoillemme on tuonut paljon jännitystä ja energiaa pudotuspelien alkuun, mutta on tärkeää, että me kaikki osoitamme kunnioitusta pelaajille, tuomareille ja muille faneille. Parannettua fanien eettistä ohjetta tullaan valvomaan tarkasti, jotta voimme varmistaa turvallisen ja kunnioittavan ympäristön kaikille osapuolille, NBA kirjoitti tiedotteessaan.