Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

VEF Riika lähti finaalisarjaan Ventspilsiä vastaan selvänä ennakkosuosikkina eikä jättänyt mitään sattuman varaan viemällä finaalisarjan suoraan 4-0.

– Tulimme aika kovalla latauksella heti ensimmäiseen peliin ja se kantoi loppuun asti. Vastustajalta loukkaantui toisessa pelissä yksi heidän tärkeimmistä skoraajista ja se osaltaan vaikutti myös, mutta halusimme hoitaa finaalit suoraan neljässä pelissä. Ventspilsiltä löytyy paljon skoraajia ja viimeisessä pelissä emme oikein saaneet heitä kuriin ja se oli tiukempi, Madsen käy läpi finaalisarjaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Loppukaudesta koko joukkue pääsi hyvään kuntoon ja saimme joukkueen pelin hyvään kuosiin. Olisi ollut kiva pelata myös Mestarien liigan jatkolohkossa täydellä rosterilla, mutta nyt pelasimme vain yhden pelin koko kokoonpanolla, Madsen jatkaa.

VEF Riika eteni Mestarien liigassa alkulohkosta jatkoon, mutta jatkolohkossa tie nousi pystyyn, kun se jäi ilman voittoja. Madsenin mukaan joukkueella olisi ollut eväät parempaankin.

– Tavoitteena oli mennä alkulohkosta jatkoon, ja se toteutui, mutta halusimme mennä myös pidemmälle. Olemme suhteellisen pienen budjetin joukkue muihin verrattuna ja jatkopaikka olisi vaatinut sen, että koko joukkue olisi ollut ehjänä.

Madsen välttyi kauden aikana suuremmilta loukkaantumisilta, mutta maaliskuussa hän sairastui koronavirukseen, joka osaltaan vaikutti hänen koko loppukauteensa.

– Kaudesta jäi hyvä maku. Henkilökohtaisesti kausi oli ehjä lukuun ottamatta sitä, että olin kolme viikkoa jumissa hotellihuoneessa Burgosissa. Se teki loppukaudesta vaikean enkä päässyt sen jälkeen ihan täyteen kuntoon. Tavoite oli pysyä ehjänä, ja kun se onnistui, niin samalla myös kehitystä tapahtui pelissä.

Madsenilla todettiin koronatartunta, kun joukkue pelasi Mestarien liigaa Burgosissa ja hän joutui viettämään karanteenissa yhteensä 19 päivää.

– Olin onnekas, että yhdellä joukkuekaverilla oli PlayStation mukana ja sitä tuli aika paljon pelattua. Muuten ei saanut hotellihuoneesta poistua kuin sairaalaan testeihin. Onneksi huoneessa oli parveke, vaikkei juuri kelejä ollutkaan. Yhtenä aamuna aukaisin verhot, niin maa oli valkoisena ja lunta oli tullut kymmenen senttiä. Painelin sitten takaisin nukkumaan. Ei se ollut ihan sellainen Espanjan loma mitä kuvittelisi, Madsen kertoo karanteeniajastaan.

Madsenilla on pelaajan optio ensi kaudeksi VEF Riian kanssa ja hänellä on siis mahdollisuus siirtyä johonkin muuhun seuraan niin halutessaan. Madsen ei sulje jatkoa pois, mutta aikoo samalla tarkastella myös muita vaihtoehtoja.

– Pelityylimme oli mieleinen ja pelasimme sellaista nopeaa peliä, joka olisi varmasti ollut yleisöllekin viihdyttävää, jos heitä olisi päässyt katsomoon. Seura yrittää pitää viime kauden joukkueesta monta pelaajaa ja sitten paikata puuttuvia palasia. Itse aion myös katsoa miltä markkinat näyttävät. Sitä voidaan jännittää tässä kesän aikana.

Tulevan kesän suunnitelmat ovat Madsenin osalta muuten varsin selkeät.

– EM-kisoihin valmistautuminen alkaa nyt ja innolla odotetaan maajoukkueen kesää, Madsen toteaa.

Alexander Madsenin tilastot Latvian liigasta

Alexander Madsenin tilastot Viron ja Latvian yhteisliigasta

Alexander Madsenin tilastot Mestarien liigasta