Suomen mestari Salon Vilppaan kokoonpano tulevalle kaudelle kasvoi keskiviikkona uudella takamiehellä. 183-senttinen Marcus LoVett Jr tuo taatusti vauhtia, vaarallisia tilanteita ja ennen kaikkea korintekovoimaa salolaisten takakentälle, sillä vasenkätinen LoVett päätti viime kauden Portugalin pääsarjan korikuninkaana.

25-vuotias Indianan Fort Waynen kasvatti on todellinen teinitähti, jolta löytyy Instagramista yli 100 000 seuraajaa. Nuorukainen takoi Kaliforniassa Providencen High Schoolissa hurjia lukemia taululle (31.7/4.6) illasta iltaan eikä jäänyt kertaakaan alle 20 pisteen. Kuudessa ottelussa LoVett heitti yli 40 pistettä ja parhaassa pelissään hän säkitti 57 pinnaa.

Viimeiseksi juniorikaudekseen hän siirtyi Morgan Parkiin Chicagoon, jossa kausi sujui tilastoin 25/8/7 syöttöä ja huimat otteet herättivät NCAA:n yliopistojen mielenkiinnon. Tarjouksia tekivät mm. Memphis, Illinois, DePaul, Pittsburg, UNLV, Kansas ja San Diego State, mutta LoVett valitsi lopulta Chris Mullinin valmentaman St. Johns Universityn New Yorkista. Avauskaudellaan 2016-2017 LoVett (15.9/3.0/3.8 syöttöä) valittiin Big East -konferenssin All-Rookie Teamiin, mutta toinen kausi (14.9/2.1 riistoa) päättyi seitsemän ottelun jälkeen polvivammaan ja nuori mies päätti vaihtaa yliopistokentät ammattilaiskenttiin.

LoVett matkasi kesällä 2018 Eurooppaan ja kävi preseasonilla näytillä Italian ykkösliigan Aquila Basket Trentossa ja Dinamo Sassarissa. Lopullista diiliä ei kuitenkaan syntynyt ja marraskuussa hän teki sopimuksen Serbiaan, KK Sloboda Uziceen. Siellä hän oli Serbian pääsarjan kakkonen pisteissä (20.6/3.1/4.3 syöttöä) upottaen kolmoset hurjalla 49.5% tarkkuudella.

Yhden välivuoden jälkeen Eurooppa kutsui uudelleen. Ura Turkin kakkosliigan Yalova Basketissa ei lähtenyt lentoon ja hän päätti siirtyä loppukaudeksi Portugalin pääsarjaan, Ovarense Basquetebolin riveihin. Hän saapui putoamisvaarassa olleeseen seuraan ja nosti sen yhdeksänneksi taistelemaan pudotuspelipaikasta tilastoin 21.7/3.2/4.5 syöttöä. Samalla hänestä leivottiin Portugalin LPB:n korikuningas.

– Kun Teemu siirtyi valmennuspuolelle ja Aatu lähti Saksaan, meille tuli tarve jenkkitakamiehelle. Katsottuamme useita vaihtoehtoja viime viikkojen aikana, Marcus pisti silmään välittömästi. Hän on erinomainen korintekijä, mutta se ei ollut valinnassa se ykkösasia. Hän pystyy tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia ja se on takamiehelle tärkeä juttu. Kävin pitkän keskustelun Marcuksen kanssa siitä, mitä hän voi tuoda joukkueeseen ja missä hän näkee olevan suurimmat kehityksen kohteet. Sieltä paistoi selvästi halu ja palo kehittyä sekä olla osana voittavaa joukkuetta. Myös keskustelu hänen edellisen kauden valmentajan Pedro Monteiron (ex-Korihait) kanssa vahvistivat käsitystä, että Marcus voisi olla se oikea pelaaja meidän takakentälle, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen seuran sivuilla.

Mestarien liigan karsintoihin lähtevällä Vilppaalla on nyt koossa yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudelle: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Riku Laine, Perttu Blomgren, Niilo Kärkkäinen, Tuukka Juntunen, Onni Mäkynen, Brian Fobbs (USA) sekä Marcus LoVett (USA).