Koripallon hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas on tehnyt 1+1 mallia olevan sopimuksen 185-senttisen takamiehen Trey Niemen kanssa. Helsinkiläisen Sykin kasvatti Niemi on pelannut viimeiset kolme kautta ja 81 liigaottelua Kaarinan Ura Basketin paidassa.

Takamiehen tontilla viihtyvä 23-vuotias Niemi pelasi kolmen kauden ajan I divisioonaa ennen siirtymistään Ura Basketin liigamiehistöön kaudella 2018-2019 ja kauden päätteeksi liukas nuori mies valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Niemen ura jatkui Kaarinassa vielä kahden kauden ajan, mutta talousvaikeudet estivät seuran liigalisenssin haun tälle kaudelle ja edessä oli uuden seuran etsintä. Viime kaudella Niemi pelasi Ura Basketissa 19 ottelua, joissa syntyi reilussa 22 minuutissa 8.8 pistettä, 2.2 levypalloa ja mukavat 4.3 syöttöä ottelua kohti.

– Trey on nuori mies, jolla on jo kuitenkin melko paljon kokemusta liigaympyröistä. Hän tuo meille erilaisen vaihtoehdon takakentälle ja lisää entisestään meidän pelaamisen monipuolisuutta. Trey pystyy hyökkäyksessä pelaamaan molempia takamiehen paikkoja ja hän on ratkaisuvalmis pelaaja, jolla on nyt erinomainen paikka ottaa seuraava steppi urallaan hallitsevan Suomen mestarin riveissä, arvioi päävalmentaja Sami Toiviainen seuran sivuilla.

Vilppaan sopimustilanne: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Riku Laine, Perttu Blomgren, Niilo Kärkkäinen, Tuukka Juntunen, Onni Mäkynen, Trey Niemi, Brian Fobbs, Marcus LoVett, Jeremiah Wood.