Kataja Basket ja 23-vuotias amerikkalaislaituri Trey Landers ovat sopineet pelikaudesta 2021-22. Landers on 196-senttinen Daytonin yliopistossa vuosina 2016-20 opiskellut ja koripalloillut 100-kiloinen voimapesä, joka esiintyi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan saksalaisen Ratiopharm Ulmin riveissä sekä Bundesliigassa että EuroCupissa.

Flyers oli alkuvuodesta 2020 hurjassa vireessä. Joukkue voitti NCAA-konferenssinsa Atlantic 10:n runkosarjan ilman ensimmäistäkään tappiota ja oli rankattu koko maassa kolmanneksi ennen kuin kausi keskeytettiin koronan vuoksi.

Hän kirjautti päätöskautensa tilastoiksi monipuolisen rivin 10,6 pistettä, 6,9 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 1,0 riistoa sekä heittoprosentit 67 (2 p.), 31 (3 p.) ja 60 (1 p.) arvostaan Flyersille kertoo mm. The Athletic -verkkopalvelun kunnianosoitus: valinta NCAA-kauden 2019-20 ”All-Glue” -viisikkoon.

– Daytonin yliopisto oli yksi NCAA:n suurimmista voittajasuosikeista ja Landers kuului joukkueen avainpelaajiin, Kataja Basket -päävalmentaja Petri Virtanen summaa seuran sivuilla.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Saksan Ulmissa rooli jäi pieneksi ja kun joukkueen pelit EuroCupissa päättyivät, hänet vapautettiin sopimuksestaan.

– EuroCupiakin pelannut Ulm oli ehkä liian kova ensimmäinen pysäkki, Virtanen arvelee.

– Toki Landers oli lähtökohtaisestikin hankittu joukkueeseen lähinnä vaihtopelaajan rooliin. Meille oli merkittävää se, että saimme Ulm-valmennukselta hänestä tärkeää lisätietoa mikä auttoi päätöksenteossa.

– Kyseessä on vahvarakenteinen ja hyvän asenteen omaava fiksu pelaaja, joka pystyy puolustamaan myös nelospaikkaa. Korisliigassa tulee harvemmin vastaan isompia nelospaikan pelaajia mitä EuroCupissa tai Bundesliigassa ja juuri tämä ominaisuus on meille erityisen tärkeä, Virtanen painottaa.

Landers edusti Ratiopharm Ulmia viime kaudella kaikkiaan 17 ottelussa. Bundesliigassa tilastokeskiarvoikseen jäivät 3,6 pistettä, 2,4 levypalloa ja 1,2 syöttöä, EuroCupissa 2,4 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,0 riistoa.