Miesten olympiakoriksen ensimmäiset puolivälierät on pelattu ja tiensä neljän parhaan joukkoon raivasivat Slovenia ja USA. Samalla Pau ja Marc Gasol ilmoittivat päättävänsä maajoukkueuransa.

Slovenia jätti Saksan vaille mahdollisuuksia, vaikka saksalaiset pystyivät pitämään hallitsevaa Euroopan mestaria tiukoilla kolme neljännestä. Slovenia kuittasi kuitenkin selvän 94-70 (44-37)-voiton. Luka Doncic (20/8/11) oli jälleen lähellä tripla-tuplaa, mutta joukkueen pistekunkun viitan otti Zoran Dragic (27/6). Mike Tobey (13/11) ylsi myös koviin tehoihin. Saksalta Maodo Lo (11) oli paras pistemies.

Espanja pystyi pitämään USA:n kurissa yhden puoliajan, kunnes USA alkoi löytää rytmiä Kevin Durantin (29) johdolla ja otti lopulta 95-81 (43-43). Espanjan peli lepäsi pitkälti Ricky Rubion (38) harteilla, muttei pystynyt kantamaan joukkuettaan voittoon saakka.

Ottelun jälkeen espanjalaislegendat Pau ja Marc Gasol ilmoittivat päättäneensä maajoukkueuransa.

41-vuotias Pau Gasol debytoi arvokisoissa jo vuonna 2001 ja voitti uransa aikana yhteensä 11 arvokisamitalia. Hän pääsi kertaalleen juhlimaan maailmanmestaruutta ja kolme Euroopan mestaruutta.

Viisi vuotta nuorempi Marc Gasol debytoi arvokisoissa vuonna 2006 ja saavutti yhdeksän arvokisamitalia. Hän juhli muun muassa kahta maailmanmestaruutta ja kahta Euroopan mestaruutta.

Puolivälierät jatkuvat tiistaina vielä kahdella ottelulla. Italia kohtaa Ranskan ja viimeisen välieräpaikan kohtalon ratkaisevat Australia ja Argentiina.