Sudenpentujen voittokulku jatkui Tanskaa vastaan

© Kuva: fiba.com

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpentujen voittokulku sai jatkoa kolmantena ottelupäivänä, kun Suomi päihitti tytöissä ja pojissa Tanskan.

16-vuotiaiden poikien ottelussa Suomi sai vahvan kolmen ensimmäisen neljänneksen turvin päihitettyä Tanskan loppunumeroin 76-67 (34-24).

– Suhteessa valmistautumiseen ja poikien pelikokemukseen, onnistuimme pelaamaan kolme erinomaista erää. Ensimmäisen puoliajan pidimme Tanskan 24 pisteessä. Kolmannella he koittivat tulla kovalla höngällä ja saivat tehtyä 17 pistettä. Mutta me onnistuimme meidän stop and go -pelaamisessa ja teimme 29 pistettä kymmeneen minuuttiin, päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Nuorten suomipoikien keskittyminen ei riittänyt viimeisellä neljänneksellä ja Tanska pääsi kaunistelemaan lukemia.

Urheilullinen Tanska oli otteluun mennessä repinyt keskimäärin 22 hyökkäyslevypalloa, jotka Suomi sai puolitettua yhteentoista.

– Siinä hyvä esimerkki, miten onnistuimme vastaamaan heidän urheilulliseen haasteeseen.

Suomi sai onnistumisia laajalta rintamalta, mutta erityisesti erottui Aaron Montonen (11/4), joka pelasi turnauksen parhaan ottelunsa ja sai onnistumisia molemmissa päissä kenttää.

Montosen lisäksi Sudenpennuilta kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Brunel Madzou (17/4/5 riistoa) ja Olavi Suutela (12/7).

Tanskan tehokaksikko oli Anton Harring Østoft (21/9/4 riistoa) ja Niklas Polonowski (12/6).

Suomen 16-vuotiaat tytöt kolmanteen peräkkäiseen murskavoittoon

16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi ylivoimaisia voittojaan, kun tällä kertaa Sudenpentujen käsittelyssä Tanska kaatui numeroin 108-42 (58-24). Sudenpentujen puolustus aiheutti tanskalaisille peräti 48 menetystä.

Suomen päävalmentaja Jussi Räikkää ilahdutti erityisesti, ettei ero syntynyt yksittäisellä pistejuoksulla, vaan tasaisesti läpi ottelun. Suomen suurin pisteputki oli 15 pistettä.

– Tasainen ja ehyt suoritus meiltä. Turnauksen paras ottelu meiltä tähän mennessä. Teemana on ollut, että pyrimme viemään koko ajan peliä eteenpäin. Enemmän tai vähemmän näin on myös käynyt, Räikkä analysoi.

Koko parketin ehdoton ykkösnimi oli Elina Aarnisalo, joka viimeisteli tilastoikseen 27 pistettä, kolme levypalloa, viisi syöttöä ja viisi riistoa 22 peliminuutissa.

– Elina oli ihan ylikylän pelaaja. Veikkaan, että tanskalaisilla silmälaseilla jopa melko masentava pelaaja, Räikkä kehaisi.

Aarnisalon ohessa tahtipuikkoa heiluttivat Fiia Hellsten (17/4/4 riistoa), Elsa Lemmilä (16/3/3 torjuntaa) ja Pauliina Hattula (11/6).

– Pauliina otti henkilökohtaiseksi tehtäväkseen tuhota yhden vastustajan pelaajan pelisuorituksillaan. Kertoi sen myös kentälle mennessään.

Tanskalta ainoana kaksinumeroisille pistelukemille pääsi Olivia Martine Bank Lutterodt (11/3).

Sudenpennut kohtaa keskiviikkona Ruotsin, joka on Suomen tapaan kisoissa vielä voittamaton.

– Huomenna mitataan, missä olemme. Ruotsi on selkeästi kovin vastus, jota vastaan joudumme onnistumaan, jos haluamme voiton ottaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.