Sudenpennut jatkoi voittojen tiellä Ruotsin kustannuksella

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen voittokulku sai jatkoa, kun Sudenpennut selätti Ruotsin sekä tytöissä että pojissa. Suomen molemmat maajoukkueet ovat edelleen voittamattomia PM-kisoissa, kun torstaina pelataan viimeiset ottelut.

Kolmen peräkkäisen murskavoiton jälkeen Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tekemään kokonaisen päivätyön, jotta Sudenpennuille irtosi voitto Ruotsista loppunumeroin 55-70 (26-44).

– Pelasimme hienon ensimmäisen puoliajan. Ajoittain peli näytti ihan aikuisten naisten koripallolta ja sitä kautta pääsimme aika hyvään johtoon, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

Ruotsi sai paremmin pelistä kiinni toisella puoliajalla, eikä antanut eron revetä sen suuremmaksi. Länsinaapuri ei kuitenkaan päässyt 13 pistettä lähemmäksi, joten Sudenpentujen johto ei missään vaiheessa tullut aidosti uhatuksi.

– Olemme aiemmin olleet näissä kisoissa yhtä kokoluokkaa isompia kaikilla pelipaikoilla, mutta Ruotsi pystyi vastaamaan siihen ja aiheutti hankaluuksia. Kun Ruotsi iski päälle, niin pystyimme puolustamaan omaa asemaamme. Töitä jouduttiin tekemään voiton eteen.

Jälleen kerran Suomen tähtipelaaja oli Elina Aarnisalo, joka tilastoi 28 pistettä, 10 levypalloa ja kolme syöttöä. Tulitukea antoivat mm. Fiia Hellsten (13/3/4 syöttöä) sekä hurjat seitsemän kertaa vastustajan heiton torjunut Elsa Lemmilä (11/11).

Puolustussuunnan erityisonnistuja oli Wilma Tuomi (5/2/4 syöttöä), joka riisti pallon vastustajalta kuudesti.

– Wilma puolusti hyvin ja pelasi virheettömän pelin. Hän on todella varma suorittaja ja luotettava pelaaja, joka pelasi nuoren maajoukkueuransa parhaan pelin, Räikkä nosti hattua.

Ruotsin selkeä ykkönen oli 22 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan kerännyt Tilda Trygger.

16-vuotiaiden poikien päihitti Ruotsin puolustuksellaan

16-vuotiaiden poikien ottelussa Suomi ei päässyt sen helpommalla, kun Sudenpennut selviytyi Ruotsin kikkapussin jokaisesta yllätyksestä vaikeuksien kautta 54-64 (32-31) -voittoon.

– Tämä oli aikamoinen puolustusvoitto, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti huojentuneena.

– Tunnetasolla erittäin arvokas voitto. Pelin aikana oli vaikeuksia, ahdistusta, väsymystä ja muuta tuskaa. Hienosti ne tunteet kääntyi. Pelin jälkeen tunnelma pukukopissa oli oikein riemukas.

Ensimmäisen neljänneksen Suomi vei 21-10, kun Ruotsi pelasi vielä miespuolustusta. Toisella neljänneksellä länsinaapurin puolustus muuttui hidastavan koko kentän paikkapuolustuksen kautta makaavaksi paikkapuolustukseksi, joka suorastaan kutsui suomalaisia heittämään kolmosia.

Suomi heitti koko pelissä kolmosensa 6/36, joista kolme ensimmäisen neljänneksen aikana.

– Puoliajalla kopissa päätettiin, että pitää nostaa taas intensiteettiä, tehdä enemmän töitä ja olla aktiivisempi. Siitä se sitten kääntyi. Ei me edelleenkään montaa koria saatu aikaan, mutta riittävät korit.

Päätösneljänneksellä Ruotsi jäi vain viiteen pisteeseen, kun Suomi teki 20.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Brunel Madzou (15/4) ja Elmeri Abbey (11/4), kun taas levypallopelistä piti huolen Roope Filtness (8/13). Puolustuksen moottori oli taas Kalle Kuivalainen (9/1).

Ruotsin pistekärki oli 15 pistettä ja neljä levypalloa kerännyt Gustav Skogsjö.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004