Viime kaudella KK Pärnun Viron ja Latvian liigan pronssille johdattanut Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 23, jatkaa uraansa Alankomaissa. Susijengin uuden sukupolven johtohahmoihin lukeutuva Maxhuni viilettää tulevalla kaudella Den Boschin paidassa Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa sekä FIBA Europe Cupissa.

– Den Bosch on osoittanut kiinnostustaan koko kesän ja nyt he iskivät sopimuksen pöytään ja sanoivat, että olisi avauspelinrakentajan paikka vapaana, Maxhuni kertoo sopimuksen synnystä Koripalloliiton tiedotteessa.

– Käytännössä tiedossa on sama rooli, missä sain pelata KK Pärnussa ja mitä olen pelannut viime kuukaudet Susijengissä, eli saan johtaa kentällä ja tehdä omia valintoja. Kokonaispaketti vaikutti niin sopivalta, ettei tarvinnut pidempään miettiä.

Den Bosch juhli viime keväänä Hollannin liigan hopeamitaleita ja pelaa tulevalla kaudella myös Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa, joka käynnistyy vuodenvaihteessa. Tiedossa on myös vähintään lohkovaiheen verran otteluita FIBA Europe Cupissa.

– Kansainväliset pelit ovat isoimpia juttuja minulle. Jos ja kun haluan päästä urallani Euroopan kovimpiin liigoihin, minun on edettävä sinne pieni askel kerrallaan ja osoittaa pystyväni pelaamaan kansainvälisellä tasolla. Ensi kausi on kuitenkin jo kolmanteni ammattilaisena, joten oikealla tiellä ollaan, Maxhuni pohtii.

Kuin ”lisämausteena” Maxhuni saa Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan peleissä mahdollisuuden kohdata ensi kaudella joko Mikael Jantusen edustaman Oostenden tai Okko Järven Phoenix Brusselsin.

– Ymmärtääkseni se riippuu täysin sarjasijoituksista Belgian ja Alankomaiden kansallisista liigoista, joten nähtäväksi jää. Mutta kivahan se olisi kavereita vastaan pelata!