Huhupäivitys: Useampi seura valmis maksamaan Lauri Markkasen palkkapyynnön – Bulls jarruna

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen siirron suhteen on vielä runsaasti kysymysmerkkejä, mutta amerikkalaismedioiden sekä sisäpiiriläisten mukaan Markkasen palveluksista ollaan oltu hyvin kiinnostuneita. Ongelmaksi ovat muodostuneet kauppaehdot.

Markkanen on tiettävästi pyytänyt noin 15 miljoonan euron kulmilla pyörivää kausipalkkaa. Markkasen siirto vaatii kuitenkin ns. sign-and-trade -kauppaa, jotta seurat saavat tilaa palkkakattoonsa.

Bleacher Reportin mukaan Dallas, New Orleans, Boston ja Minnesota olisivat valmiit maksamaan Markkaselle hänen pyytämää summaa. Ongelma vain on se, että Bulls on käynyt niin paljon kauppaa sekä talven että kesän siirtoikkunoiden aikana, että siltä alkaa olla varausvuorot vähissä, ja he vaativat Markkasesta ensimmäisen kierroksen varausvuoroa. Lisäksi joukkueiden palkkakatot alkavat tulla vastaan, joten kauppaan tarvittaisiin vielä kolmas joukkue, joka ottaisi vastaan sen pelaaja, joka tekee tilaa Markkaselle ja hänen palkalleen. Bulls on tiettävästi ilmoittanut, ettei se halua ottaa kontolle uutta pelaajaa. Se taas tarkoittaa sitä, että Markkasen hankkiva joukkue joutuisi vielä maksamaan myös jollekin toiselle joukkueelle varausvuoroja saadakseen jyväskyläläisen ja päästäkseen samalla eroon jostain toisesta.

Markkasen osalta tilanne on siis hyvinkin kimurantti. Yksi vaihtoehto on myös se, että Markkanen tekee Bullsin kanssa vuoden jatkosopimuksen ja pelaa kauden Bullsissa ennen kuin pääsee vapaaksi agentiksi. Markkanen ehti jo todeta Yle Urheilulle, ettei halua jatkaa Chicagossa, joten siinäkin mielessä menossa on mielenkiintoinen nokkapokka.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.