KTP-Basketin Korisliiga-joukkueessa on nyt pelimiehiä täysi tusina, eikä enempää tule. Viimeisenä nimensä kirjoihin laittoi amerikkalainen sentteri-laitahyökkääjä Urald King (31 vuotta/198 senttiä). Hän täydentää neljäntenä pelaajana kotkalaisten ulkomaalaiskiintiön.

King on pelannut ammattilaisena pääasiassa Islannissa ja voittanut siellä kohtalaisen hyvillä tehoilla muun muassa maan mestaruuden ja cupin Stjarnan-seurassa 2020.

KTP:n ulkomaalaishankinnoissa ensi kautta varten on ollut yksi yhteinen nimittäjä. Seura- ja valmennusjohto on tarttunut kokemukseen. King on 31-vuotias, ja niin on laitahyökkääjä Flenard Whitfieldkin. Koko porukan vanhin on 33-vuotias takamies Richard Williams.

Laituri Roydell Brown on 23-vuotias, mutta ei hänkään mikään ”rookie” ole. Brownilla on takanaan jo yksi kausi ammattilaisena Slovakiassa.

– Ei kokemukseen tukeutuminen mikään tietoinen valinta ole. Enemmänkin se on sattuman kauppaa. Uskon kuitenkin, että nuo kolmikymppisetkin sopivat meidän pelitapaamme. Nyt mennään vauhdilla, ja kaikkien pitää pystyä juoksemaan, toteaa KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä seuran sivuilla.

KTP haki viimeiseksi lenkiksi ulkomaalaisketjuunsa ”isoa miestä korin alle”. Ei King mikään torni ole, mutta karvan verran alle kaksimietrisenäkin hän pääsee kovaa ja korkealle.

– Meillä oli yksi 210-senttinen nuori mies tähtäimessä, mutta jahti hänestä meni huutokaupaksi, ja jouduimme perääntymään, selvittää Mäkelä.

– Jututimme Kingin entistä valmentajaa sekä Islannissa pelanneita – muun muassa meille tulevaa Flenard Whitfieldiä – ja olemme vakuuttuneita, että Urald on hyvä mies. Hänen pelinsä perustuu vauhtiin ja liikkeeseen, ja King päättää hyökkäyksiäkin, Mäkelä kertoo.

Mäkelä panee nyt tietokoneensa kiinni ja siirtyy ”sorvin ääreen”.

– Netissä on amerikkalaisia tarjokkaita pilvin pimein, ja koneella kahlaaminen on loputon suo. Meillä on 12 sopimuspelaajaa ja viisi-kuusi junioria. Jokaisella pelipaikalle löytyy hyviä vaihtoehtoja. Nyt keskitymme työntekoon, Mäkelä toteaa.