Miesten ja naisten I divisioonien kaudet pyörähtävät käyntiin lokakuun alussa. Sarjojen mestarit ovat selvillä viimeistään huhtikuun viimeisinä päivinä. Ruutu välittää pääsarjojen kaikki ottelut suorina lähetyksinä kotisohville.

Miesten I divisioona A käynnistyy 7.10.

Miesten I divisioona A:ssa pelaa kaudella 2021–22 12 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan (22 ottelua). Kahdeksan parasta joukkuetta selviytyvät pudotuspeleihin: puolivälierävaihe pelataan paras kolmesta -systeemillä. Välierät ja finaalit puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalien voittaja nousee Korisliigaan kaudeksi 2022–23. Sarjan viimeinen putoaa I divisioona B:hen.

Kauden avausottelussa kohtaavat 7.10. Tapiolan Honka ja Pyrintö Akatemia A. Runkosarja päättyy 20.3.

Pudotuspelit käynnistyvät 23.3. ja mestari on selvillä viimeistään 28.4.

Miesten I divisioona A:n otteluohjelma (.pdf) >

Naisten I divisioona käyntiin 3.10.

Naisten I divisioona pelataan 13 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja käynnistyy sunnuntaina 3.10. täydellä kuuden ottelun kierroksella. Kahdeksan joukkueen pudotuspelit käynnistyvät torstaina 6.4. Pudotuspelit pelataan puolivälierävaiheesta finaaleihin paras kolmesta -formaatilla. I divisioonan voittaja nousee naisten Korisliigaan kaudeksi 2022–23 ja on selvillä viimeistään 27. huhtikuuta.

Naisten I divisioonan otteluohjelma (.pdf) >

Miesten I divisioona B:n sarjaohjelman vahvistaminen on viivästynyt FoKoPon sarjapaikasta luopumisen takia. Koripalloliitto selvittää mahdollisuutta täydentää sarjaa tai tarvittaessa muuttaa sarjajärjestelmää.