Jo runsaan kahden vuosikymmenen ajan kansainvälisillä huippukoripallokentillä vahvaa uraa tehnyt suomenkanadalainen Gordon Herbert, 62, on nimetty Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Herbert on toiminut miesten maajoukkuetasolla aikaisemmin Georgian ja Kanadan maajoukkueiden valmennusportaissa.

– Meillä oli erinomaiset keskustelut ja Gordon Herbert antoi itsestään erinomaisen vaikutuksen. Hänen laaja kokemuksensa ja kattavat tietonsa saksalaisesta ja kansainvälisestä koripallosta johtivat pisteeseen, jossa uuden päävalmentajan valinta oli meille helppo, puheenjohtaja Ingo Weiss kommentoi Saksan koripalloliiton uutisessa Suomen Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– Olen äärimmäisen kunnioitettu tilaisuudesta valmentaa Saksan maajoukkuetta. Organisaatio toimii erittäin ammattimaisesti ja maajoukkuetta ympäröivät rakenteet ovat ensiluokkaiset. Lisäksi meillä on fantastinen pelaajaryhmä – muutamia vahvoja yli kolmekymppisiä pelaajia, useita parhaassa peli-iässään ja nousevia nuoria, Herbert kommentoi.

Herbert aloittaa uudessa pestissään marraskuussa, jolloin Saksa kohtaa ensimmäisen MM-karsintaikkunan merkeissä Jukka Toijalan valmentaman Viron.

Saksa on yksi syksyn 2022 EM-kisojen neljästä isäntämaasta.