Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

Ottelun alku ei povannut salolaisille ruusuista iltaa. Romanian mestaruuden viime kaudella voittanut Cluj-Napoca toivotti Salon Vilppaan tylysti tervetulleeksi eurokoriksen pariin. Siinä missä romanialaiset onnistuivat läheltä ja kaukaa, Vilppaalla oli vaikeuksia päästä otteluun sisään.

Cluj-Napoca johti avausneljänneksellä parhaimmillaan jo 17 pisteellä, mutta viime keväänä seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Vilpas ei hätkähtänyt vastustajan hurjasta alusta. Toisella neljänneksellä Vilpas oli karistanut eurojännityksen hivenet olkapäiltään ja puoliajalle joukkueet lähtivät tasatilanteesta 51–51.

Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin hallitseva Suomen mestari sai hyökkäyspeliään rullaamaan. Vilpas paransi kaukoheittopeliään rutkasti ottelun aikana: Mikko Koivisto ja Juho Nenonen osuivat neljästi mieheen.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet yrittivät vuorollaan irtiottoa, mutta ero ei ennen päätösneljännestä kasvanut suuntaan tai toiseen, vaan päätöskympille lähdettiin Vilppaan pisteen johdossa 71–70.

Yksi ottelun käänteistä oli Vilppaan Jeremiah Woodin viides virhe kahdeksan minuuttia ennen loppua. Vaikka Wood upotti ottelussa vain kaksi pistettä, hänen läsnäolonsa oman korin läheisyydessä vaikeutti romanialaisten iltapuhdetta huomattavasti.

Cluj-Napoca kokeili irtiottoa päätösneljänneksen alussa nousten jo seitsemän pisteen karkumatkalle. Vilpas pääsi parhaimmillaan pisteen päähän (81–80), mutta sen jälkeen Cluj-Napoca alkoi dominoimaan hyökkäyskoria nostaen läheltä koreja, johon Vilpas ei enää pystynyt vastaamaan.

– Tiukka peli. Osoitimme, että pystymme pelaamaan tällä tasolla. Vastustaja pelasi päätösjaksolla erittäin fiksusti ja paremmin kuin me, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Vastustaja vei pisteet paintista 52–24, joka on tyly lukema. He pääsivät luvattoman helposti ennen kaikkea ajamaan meidän korillemme.

Romanialaiset veivät viimeisen kymmenminuuttisen kymmenellä pisteellä päättäen Vilppaan Mestarien liigan karsinnat 106–97-voittoon.

– Pää pystyssä saadaan olla. Olen ylpeä tästä joukkueesta ja Vilppaasta, jolle tämä oli ensimmäinen eurokokemus. Tästä on hyvä jatkaa Korisliigaan. Toivottavasti saadaan tulevaisuudessakin pelata näitä pelejä enemmän. Tästä jäi paljon hampaankoloon, mutta myös oppia, mitä suomalainen joukkue tarvitsee pärjätäkseen tällaisille vastustajille, Toiviainen summasi.

Hienoa heittopeliä esittänyt Juho Nenonen upotti 23 pistettä. Vilppaan parhaimmistoa oli myös pelintekijä Marcus LoVett Jr, joka viimeisteli 22 pistettä ja tarjoili seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Mikko Koivisto heitti 14 pistettä.

Cluj-Napocan paras pistemies oli 24 pistettä nakannut Patrick Richard, joka osui bonuskaaren takaa kuudesti.