Lahti Basketballin pelaajalle kahden ottelun pelikielto räikeän epäurheilijamaisen teon takia

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lahti Basketballin Sherwood Brownille kahden ottelun kilpailukiellon.

Brown erotettiin Korisliigan ottelusta Lahti Basketball – Bisons Loimaa 16.10. Brown osui pelitilanteen ulkopuolella kyynärpäällä tarkoituksenmukaisesti vastustajan pelaajaa päähän. Brown erotettiin pelistä sääntökohdan 38.1.1. perusteella (D-virhe), koska erotuomarit ovat pitäneet tekoa räikeän epäurheilijamaisena.

Kurinpitopäällikkö katsoo raportin, videotallenteen ja vastineen perusteella selvitetyksi, että Sherwood Brown on vastustajajoukkueen puolustuslevypallon jälkeen siirtymähyökkäyksen alkaessa huitaissut kyynärvarrellaan vastustajaa kaulan alueelle.

Brown on erotettu pelistä sääntökohdan 38.1.1. perusteella (D-virhe), koska erotuomarit ovat pitäneet tekoa räikeän epäurheilijamaisena. Videon perusteella ei ole aihetta katsoa tekoa toisin. Kurinpitopäällikkö katsoo selvitetyksi, että Sherwood Brown on syyllistynyt kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaiseen vastustajan pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää määrää Sherwood Brownin rangaistukseksi kahden (2) ottelun kilpailukiellon, joka koskee Lahti Basketballin kahta seuraavaa ottelua 23.10. Lahti Basketball – KTP-Basket ja 27.10. BC Nokia – Lahti Basketball.

Pelikiellosta kertoo Koripalloliitto verkkosivuillaan.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!