Susiladies aloittaa EM-karsintaottelunsa ensi viikolla, kun Suomi matkustaa pelaamaan vierasottelun Liettuassa torstaina ja saa kotikentällään Urhea-hallissa vastaansa Ukrainan sunnuntaina 14.11. Tavoitteena on EM-kisat 2023, jotka pidetään Israelissa ja Sloveniassa.

EM-karsinnoissa 36 maata kilpailee 16 pääsylipusta vuoden 2023 EM-kisoihin. Karsinnat tullaan pelaamaan kolmessa ikkunassa, jotka Suomen osalta pelataan marraskuussa 2021, siitä vuoden päästä marraskuussa 2022 ja lopulta helmikuussa 2023.

EM-kisat pelataan Sloveniassa ja Israelissa kesällä 2023. Kisaemännät ovat automaattisesti oikeutettuja kisapaikkaan, mikä tarkoittaa, että todellisuudessa EM-karsintojen kautta on vain 14 kisapaikkaa jaossa.

Arvonnoissa joukkueet jaettiin kymmeneen lohkoon, joiden jokainen voittaja etenee EM-kisoihin. Sen lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saa kisapaikan. Mikäli Israel tai Slovenia sijoittuvat 14 parhaan maan joukkoon karsinnoissa, niin kisoihin etenee seuraavaksi parhaiten sijoittunut lohkokakkonen.

Susiladies karsii B-lohkossa, jossa ovat Suomen lisäksi Liettua, Ukraina ja Ranska.

Serbia hallitseva mestari, Ranska hopealla

Edelliset naisten EM-kisat pelattiin viime kesäkuussa, jolloin järjestäjämaina olivat Ranska ja Espanja. Voittajaksi selviytyi Serbia, joka päihitti Ranskan finaaliottelussa 63-54. Pronssin vei Susiladiesin EM-karsintavastustaja Belgia, joka voitti Valko-Venäjän pronssiottelussa 69-77.

Koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittiin Serbian Sonja Vasić, joka päätti mielettömän uransa elokuussa Tokion olympialaisiin, joissa Serbia sijoittui neljänneksi.

Kisojen paras piste- ja levypallonainen oli yhdysvaltalaissyntyinen Jonquel Jones, joka edusti Bosnia-Hertsegovinaa kaksoiskansalaisuudella. Jones tilastoi kisoissa hurjat 24,3 pistettä ja 16,8 levypalloa ottelua kohden. Connecticut Sunia ja UMMC Eketarinburgia seurajoukkuekaudella edustava Jones palkittiin WNBA-kauden 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Susiladiesin EM-lohkovastustajista Ukraina ja Liettua eivät päässeet edelliskisoihin.