Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

Helsinki Seagulls nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Kauhajoen kanssa ja keskinäisen voiton turvin edelle. Seagullsin 84–75-kotivoitto oli samalla Kauhajoelle koko kauden ensimmäinen tappio.

Kiihkeässä kamppailussa saatiin nauttia erityisesti kahden kovan kotimaisen takamiehen pistenokittelusta. Lopulta Petteri Koponen kuitenkin vei Henri Kantosesta voiton – sekä korinteossa että otteluvoiton muodossa.

Penkiltä peliin tulleen Koposen tilastoihin merkittiin 21 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat suhteessa 5/7.

Kantosella puolestaan oli koko ottelun läpi vaikeuksia kaaren takaa – kahdeksasta yrityksestä osui vain yksi – mutta pisteitä kertyi kuitenkin 14 ja koriin johtavia syöttöjä löysi perille yhteensä viisi.

Tapahtumarikkaita kamppailuja läpi liigan

Lahti Basketballin ja Kataja Basketin kohtaaminen venyi kalkkiviivoille asti, mutta lopulta kotijoukkue Lahti puristi voiton tiukoin luvuin 84–80.

Ottelun sankarinviittaa kantoi vasta hiljattain joukkueeseen liittynyt Korisliiga-konkari Antonio Ballard. Kovalle korinalusjyrälle merkittiin pelistä huimat 26 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Katajan puolellakaan ei jääty tuleen makaamaan, vaan muiden muassa Christopher McKnight pisti kaikkensa peliin ja keräsi tilastoihin sitäkin huimemmat 33 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Tiukkaa teki myös Nokialla, jossa Kouvot kiilasi isäntien edelle kuuden pisteen turvin. BC Nokia joutui taipumaan kotikentällään luvuin 77–83.

Isoimmat onnistumiset ottelutilastoissa olivat ulkomaalaisvahvistusten käsissä. Kouvojen kovin pistenikkari oli Isiah Osborne 18:lla ja Nokian puolestaan Kahron Ross 25:llä.

Voittajajoukkueen puolella suomalaisia nimiä nähtiin levypallotilastojen kärjessä – Hannes Pöllä kahdeksalla pisteellä ja kahdeksalla levyllä – sekä syöttötilastojen kärjessä – Tuomas Hirvonen 11 pisteellä ja kuudella syötöllä.

Bisons Loimaa venytti Korihaiden tappioputkea. Isännän roolissa pelanneet uusikaupunkilaiset taipuivat luvuin 53–73.

Bisonsin tahtipuikkoa ottelussa heilutti tuttuun tapaan Zach Thomas, joka tilastoi varsin vakuuttavat 22 pistettä ja 14 levypalloa. Korihailla puolestaan kovin pistesuoritus nähtiin Jalen Jacksonilta, joka keräili niitä 15.

Otteluvoitto oli Bisonsille vasta kauden toinen. Korihait puolestaan on yhä nollilla.