Susiladies aloittaa EM-karsinnat arvoituksellista Liettuaa vastaan – ”Ei oikein tiedetä mitä sieltä tulee vastaan”

© Kuva: fiba.com

Susiladiesin torstai-illan EM-karsintavastustaja Liettua on vielä suuri mysteeri uuden valmentajansa Rimantas Grigariksen myötä. Yksi asia on kuitenkin varma: Liettuan riveissä on yksi Euroopan huippulupauksista, vielä 15-vuotias Justė Jocytė.

Kun Liettua ei edennyt Euroopan mestaruuskisoihin tai olympialaisiin kesäksi 2021, niin joukkueelle hankittiin uusi valmentaja. Joukkueen vetovastuun otti pitkänlinjan koripallovalmentaja, 59-vuotias Rimantas Grigaris.

Liettua ei ole pelannut Grigariksen alaisuudessa vielä maaotteluita.

– Tällä hetkellä meillä on joukkueen pelitavasta vain valistuneita arvioita. Grigaris on edellisen kerran valmentanut naisten koripalloa 2014, jolloin hän oli Valko-Venäjän päävalmentajana. Siitä on niin pitkä aika, että peli on muuttunut ja varmasti hänenkin pelifilosofia, ettei oikein tiedetä, mitä sieltä tulee vastaan, Susiladiesin valmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Jos pelkkää Liettuan kokoonpanoa katsoo, niin verkkokalvoille välähtää koko. Peräti viisi liettualaisten kolmestatoista FIBA:n listoille ilmoitetusta pelaajasta ovat joko 190 senttiä pitkiä tai ylitse: Monika Grigalauskytė (191 cm), Gintarė Petronytė (195), Eglė Šventoraitė (198), Daugilė Šarauskaitė (196) ja Giedrė Labuckienė (190).

– Iso kuva on, että heillä on paljon traditionaalisia sisäpelaajia, joten meidän pitää pystyä vaikeuttamaan pallon toimittamista heille, olla erittäin aloitteellisia puolustussuunnassa ja määritellä sitä kautta, mihin pallo voi liikkua ja minne ei.

Takakentän vahvin kaksikko on ennakkotietojen mukaan Jocyte ja Kamilė Nacickaitė, joka tuo tasapainoa 31-vuotiaana veteraanina.

– Heitä vastaan käytössä on sama lääke: aloitteellinen puolustus, pallollinen paineeseen ja paljon töitä. Pelin edetessä sitten nautitaan työn tuloksista.

Liettuan kokoonpanon ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on nimenomaan 2005 syntynyt Jocytė, joka täyttää ensi viikolla 16 vuotta. Virallisilla sivustoilla 188-senttinen Jocytė teki debyyttinsä Liettuan naisten maajoukkueessa jo vuonna 2019, jolloin Jocytė oli vasta 13-vuotias.

– Se, mikä hänestä tekee poikkeuksellisen on, minkä pituinen hän on ollakseen pallollinen takakentän pelaaja, Hellman avaa.

Sittemmin Jocytė on siirtynyt Ranskaan Asvel Basketiin, jossa hänestä on tuli 14-vuotiaana sekä Ranskan pääsarjan että Euroliigan kaikkien aikojen nuorin debytantti.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna marraskuu 2021
To 11.11.2021 klo 19:00 Liettua – Susiladies, Kedainiai Arena (LTU)
Su 14.11.2021 klo 17:00 Susiladies – Ukraina, Urhea-halli, Helsinki

Liettua-ottelu näkyy suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Susiladiesin kotiottelu Ukrainaa vastaan taas näkyy suorana lähetyksenä BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Selostajana toimii Kristian Palotie.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.