Surkea heittopeli koitui Susijengin kohtaloksi MM-karsinnan avauksessa

© Kuva: fiba.com

Susijengin MM-karsinnat alkoivat 62-72 (19-31)-tappiolla Ruotsille. Suomen kohtaloksi koitui surkea kaukoheittopeli.

Suomen hyökkäyspeli on elänyt vuosien varrella kaukoheittopelillään, mutta tällä kertaa joukkue kivitti kerta toisensa jälkeen kolmen pisteen heittonsa ohi. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen kaukoheitot olivat 0/16. Samaan aikaan vahva puolustuspeli piti kuitenkin Suomen pelissä mukana. Suomen hyökkäyspeli oli kaikin puolin erittäin vaikeaa, kun taas Ruotsin peli Ludwig Håkansonin johdolla pyöri jouhevasti. Parhaimmillaan Ruotsin johto oli 15 pistettä.

Toisella puoliajalla tilanne jatkui samana. Ruotsin kori oli kuin noiduttu, mutta vihdoin ajassa 25.34 Shawn Huff sai hanat auki. Se ei kuitenkaan toiminut toivottuna piristysruiskeena, vaan Ruotsi edelleen iski jokaisen kerran Suomen vähänkin päästessä kurkkaamaan oven raosta.

Viimeiselle neljännekselle Suomi lähti 14 pisteen takamatkalta ja lähti takaa-ajoon. Aina Suomen saadessa pienenkin toivonkipinän, niin Ruotsi ja Håkanson vastasivat samalla mitalla. Parhaimmillaan Suomi pääsi viiden pisteen päähän, jonka jälkeen ottelu ratkesi Sasu Salinin ja Håkanssonin kaksintaisteluun. Salin oli juuri tuonut Suomen viiden pisteen päähän kovalla kolmosella, kun peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Heti seuraavassa hyökkäyksessä

Håkanson käytti palloskreenin hyväkseen jättämällä Salinin taakseen ja upotti kovan kolmosen. Salin yritti vastata seuraavassa hyökkäyksessä samalla mitalla, mutta vaikea heitto meni ohi. Håkanson sirotteli suolaa haavoille jättämällä seuraavassa hyökkäyksessä väsyneen Salinin taakseen ja nostamalla vapaan lay-upin. Sitä myöten ottelu oli taputeltu.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Salin (12/8), Mikael Jantunen (10/8) ja Edon Maxhuni (10). Suomi sai lopulta kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään 36 yrityksestä.

Håkansonin (20/3/10) tukena toimivat Viktor Gaddefors (14/10) sekä korin alla vahvasti päivystänyt Simon Birgander (10/7/2r/2t).

Suomen MM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina Kroatiaa vastaan Espoossa.

Ottelutilastot


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.