Susijengi oli jälleen lähellä kääntää piinallisen illan voitoksi, kuten aiemminkin viime vuosien arvokisakarsinnoissa. Jengi kiri Ruotsia vastaan pelatun MM-karsinta-avauksen päätösjaksolla 17 pisteen päästä kahden heiton tuntumaan, kunnes Ruotsin tähti Ludvig Håkansson otti kentän haltuunsa ja johdatti sinikeltapaidat arvokkaaseen 72–62 (31–19) -voittoon.

Otteluun lähtiessä Susijengin valmennusjohdolla ja pelaajistolla oli vahva usko omaan joukkuekonseptiin, mutta myös valtava kunnioitus Ruotsin potentiaalia ja kykyjä kohtaan. Kapeahkoa pelaajarotaatiota pyörittänyt Ruotsi onnistuikin ottelussa hyödyntämään Susijengin kompastuskivet parhaansa mukaan.

– Tämä peli meni meidän osaltamme ikävä kyllä niin kuin pelkäsimme sen pahimmassa tapauksessa menevän, päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

– Emme päässeet oikein rytmiin. Heittopelimme ei ollut erityisen hyvää ensimmäisellä puoliskolla emmekä olleet puolustuksessakaan terävimmillämme. Tämä tosin pitkälti johtui siitä, että Ruotsi pelasi erittäin hyvin.

Kaukoheittojen osuessa kiville kolmen neljänneksen ajan Susijengin hyökkäyspelaaminen puuroutui ja passivoitui, eikä joukkue kyennyt juoksemaan kenttää odottamallaan tavalla. Ruotsi onnistui puolestaan löytämään luontevia korilleajoväyliä Håkanssonin, Tobias Borgin (10/2), Viktor Gaddeforsin (14/10) ja Chris Czerapowiczin (12/7) ansiosta. Jos Susijengi joutui tekemään ylitöitä jokaisen korinsa eteen, Ruotsi sai aina tarvittaessa vapauttavan donkin tai takaoven aikaiseksi.

Susijengillä oli vaikea löytää hyökkäyspäästään tasaista onnistujaa. Sasu Salin pääsi irti lopussa, kun taas Mikael Jantunen (10/8) ja Edon Maxhuni (10/2) väläyttelivät ratkaisuvalmiuttaan hetkittäin.

– Kaikki kunnia Ruotsille. He tekivät tästä todella vaikean ottelun meille, Jantunen tuumasi ottelun jälkeen.