Naisten Korisliiga jatkui lauantaina viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

Vimpelin Veto sai vieraakseen pirteästi viime aikoina esiintyneen Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi ottelusta voiton hienon toisen puoliajan ansiosta 86-68.

Forssalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se käytti Vimpelin virheet hyväksi ja oli erityisen vahva ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla se johti ottelua ehkä hieman yllättäen yhdeksällä pisteellä.

Puolivälin jälkeen joukkueiden roolit vaihtuivat. ViVe sai puolustuksensa kuntoon ja teki vieraiden hyökkäämisestä hankalaa. Kotijoukkue nousi kolmannen jakson päätteeksi neljän pisteen johtoon.

Vaikka FoA sai päätösjaksolla hyökkäyspelinsä jälleen toimimaan hieman paremmin, pitivät vimpeliläiset huolen siitä, että voitto ei päässyt lipeämään heidän hyppysistään. Sarjapisteet jäivät Vimpeliin 86-68.

Shaylen Burnett hurjasteli ottelussa tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 29 pistettä, kymmenen levypalloa ja 11 koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster tarjosi tulitukea 25 pisteellä. Vieraiden Wendion Bibbins teki 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa.

Kouvottaret matkasi vierasotteluun Helsinkiin, jossa se sai vastaansa HBA:n. Kouvolalaisjoukkue nappasi kovan taistelun päätteeksi vierasvoiton 80-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Joukkue vei avausjakson 12 pisteellä ja johti ottelua puoliajalla 50-32.

HBA sai pelinsä kulkemaan toisella puolikkaalla. Se ei kuitenkaan pystynyt enää missään vaiheessa uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelu päättyi Kouvottarille 80-69 kotijoukkueen hyvästä taistelusta huolimatta.

Timbilla oli ottelussa pitelemätön. Hän teki tripla-tuplan 23 pisteellä, 17 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 12 levypalloa. Janette Aarnio säkitti helsinkiläisille 24 pistettä.

Pyrintö sai vieraakseen ToPon. Helsinkiläiset hallitsivat ottelua pitkään ja joukkue nappasi ansaitun voiton 68-59.

Avauspuoliaika pelattiin ToPo:n komennossa. Heidän puolustuksensa oli vahvaa ja aiheutti Pyrinnölle ongelmia. Puoliajalla vierasjohto oli 16 pisteessä.

Vielä kolmannella jaksolla vieraat onnistuivat kasvattamaan johtoaan. Päätösjaksolle lähdettäessä joukkueen johto oli 28 pistettä.

Päätösjaksolla parketilla oli oikeastaan vain yksi joukkue ja helsinkiläisille meinasi käydä hassusti. Pyrintö vei päätösjakson 23-6, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Pisteet matkasivat Helsinkiin 68-59.

Ottelussa ei pisteillä juhlittu. Eerika Davenport kasasi kuitenkin tupla-tuplan 18 pisteellä ja 20 levypallolla. Meri Kanerva säesti 12 pisteellä. Pyrinnöstä Evianna Sipilä heitti uransa ennätyspisteet. Hän upotti 18 pistettä.

Espoossa nähtiin kauden toinen paikalliskohtaaminen. Tällä kertaa kauden ensimmäisen kohtaamisen vienyt EBT matkasi Hongan vieraaksi. Tällä kertaa Honka oli selvästi parempi ja nappasi sarjapisteet 86-59.

Kotijoukkue oli erityisen vahva avauspuoliajalla. Sen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla ja puoliajalla se johti peliä 47-23.

Peli tasoittui toisella puoliajalla. Honka kuitenkin piti huolen siitä, ettei sen voittoa enää uhattu. Se nappasi sarjapisteet 86-59.

Desiree Ramos teki Hongalle 24 pistettä. Carmen Tyson-Thomas palasi joukkueen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen ja teki heti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 16 levypallolla. Sanni Tuomisto teki EBT:lle 16 pistettä.

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen Lappeenrannan Catzin, joten Elena Melto teki paluun viime kauden kotikentälleen. PeKa nappasi ottelussa voiton 75-59.

Vierasjoukkue aloitti hienosti ja johti ottelua avausjakson jälkeen 16-13. PeKa kuitenkin heräsi vielä ennen puoliaikaa ja karkasi tauolle johdossa 39-24.

Jälkimmäisellä puoliajalla ottelu jälleen tasoittui. Molemmat joukkueet onnistuivat viemään yhden jakson, mutta pisteet jäivät Kotkaan 75-59.

Zykera Rice teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Inga Orekhova säesti 16 pisteellä. Melto teki Catzille 13 pistettä.