Lauri Markkanen on äitynyt loistavaan iskuun viime peleissä. Pienen laiturin paikalle koko ajan paremmin sopeutunut Markkanen on löytänyt myös alkukaudesta kadoksissa olleen heittojyvänsä.

Markkanen oli sivussa kolme viikkoa NBA:n koronaprotokollan takia ja on palannut pelikentille tehokkaasti. Koronatauon jälkeisissä neljässä pelissä hän on rikkonut 20 pisteen rajan kolmasti. Viisi edellisottelua huomioon ottaen Markkanen on rikkonut viidessä edellispelissä 20 pisteen rajan neljästi.

Myös hänen alkukaudestaan tökkinyt heittopeli on parantunut. Kahdessa edellispelissä hän on upottanut kolmen pisteen heittonsa yli 50 prosentin tarkkuudella ja pelitilanneheitot yli 60 prosentin tarkkuudella.

– Joukkuekaverit luottavat minun heittävän sisään. Olen yrittänyt olla aktiivisempi ilman palloa ja etsiä heittoa, Markkanen kertoi Cleveland.comille.