Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tiistaina BC Nokia ja Salon Vilpas.

BC Nokialla ei todella mennyt pupu pöksyyn, vaikka illan isäntänä vastassa olikin miesten Korisliigan kärkiseura Helsinki Seagulls. Kuudetta sijaa pitävä Nokia näytti, mistä joukkue on tehty, ja taivutti vähäkorisessa ottelussa vastustajansa puolustus- ja levypallopeliä hallitsemalla. Seagulls kärsi kotitappion luvuin 54–59.

Nokian kovin korintekijä ottelussa oli Steven Haney 20 pisteellä, mutta vähintään yhtä iso vaikutus voitossa oli korinaluspelaaja Arnaldo Torolla, jonka tilastoihin merkittiin 16 pistettä ja 18 levypalloa. Torolla oli erityinen merkitys Nokian torjuntavoitossa senkin takia, että hän ja Matias Ojala ottivat peliajan lopussa tärkeät hyökkäyslevypallot, jolla estettiin Seagullsin viimeisetkin tasoitusmahdollisuudet.

Seagullsin riveissä ainoa pelaaja, joka ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin, oli lopulta Kenneth Manigault, jolle merkittiin 12. Manigaultin lisäksi verrattain onnistuneet esitykset nähtiin Tuukka Kotilta, jolle merkittiin seitsemän pistettä ja kuusi levypalloa, sekä Shawn Huffilta, joka sai nimiinsä yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa.

Vilppaalle kotivoitto Korihaista

Salon Vilpas otti toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Korihait 98–70. Vieraana käynyt Korihait on Korisliigan runkosarjassa yhä vain yhden voiton tilanteessa; Vilpas puolestaan tasoitti omat otteluvoittonsa tilanteeseen 7–7.

Salolaisten korinalusekspertti Jeremiah Wood kävi ottelussa varsin lähellä niin sanottua triplatuplaa, sillä Woodin tilastoihin merkittiin 16 pistettä, yhdeksän levypalloa ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Kovin pisterivi voittajajoukkueessa kuitenkin nähtiin Brian Fobbsilta, jolle kertyi 23 pistettä.

Korihaiden puolella vahvoja esityksiä nähtiin Mitchell Smithiltä, joka osui 21 pistettä, ja Bojan Sarcevicilta, joka keräsi nimiinsä 13 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä.