Korisliigassa lähdettiin joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin lauantaina KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

KTP Basket otti varman vierasvoiton ja paransi asemaansa miesten Korisliigassa. Seura on sarjataulukon neljännellä sijalla ja enää vain yhden voiton päässä edellä puksuttavasta Kouvoista. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun Kataja Basket joutui taipumaan omalla kotikentällään kotkalaisjoukkueelle 72–82.

KTP:n korintekoa johti Antwon Lillard 20:llä, mutta monipuolisimpia onnistumisia nähtiin suomalaislaituri Remu Raitaselta. Heittäjä-ässän kaukoheitto takkuili pahemman kerran – neljä yritystä ja kaikki ohi – joten hän auttoi joukkuettaan ajamalla aggressiivisesti korille. Siitä palkinnoksi Raitanen sai heittää peräti kymmenen kertaa vapaaheittoviivalta – osuen niistä yhdeksän – ja pisteitä merkittiin lopulta yhteensä 15. Lisäksi hän saalisti 11 levypalloa ja oli joukkueensa tehokkain.

Katajan pelissä kaikilta osin tuotteliain pelaaja puolestaan oli Nicholas Griffin. Takamiehelle merkittiin 23 pistettä, seitsemän koriin johtavaa syöttöä ja viisi levypalloa.

Mutta KTP ei ole ainoa, joka on alkanut antaa myrskyvaroituksia. Myös Salon Vilpas toi itseään lähemmäs Korisliigan lähes koskematonta kärkitrioa. Tämä onnistui osin sen ansiosta, että tämäniltainen voitto tuli nimenomaan kolmatta sijaa pitävästä Kouvoista. Vilpas voitti ottelun kotonaan 104–95 ja on nyt sarjataulukon viidennellä sijalla.

Siinä mielessä ottelussa ei nähty mitään uutta auringon alla, että Vilppaan sentteri Jeremiah Woodille merkittiin triplatupla – taas. Korinaluskonkari viimeisteli 14 pistettä, syötti 13 kertaa ja keräsi 11 levypalloa. Eniten pisteitä, 20, nähtiin Marcus Lovett Jr:lta.

Kouvojen kovin pistemies illan ottelussa oli Amir Hinton. Hänelle merkittiin 32.

Playoff-viivan tuntumassa käy kova kuhina. Alkukaudesta hankaluuksia kokenut BC Nokia on saanut nyt vakiinnutettua itsensä paremmalle puolelle viivaa. Tänään Lahti Basketball taipui pirkanmaalaisjoukkueelle kovan väännön jälkeen 99–103.

Tappion kärsineen kotijoukkueen kovin pistetykki oli 23 tehnyt – ja ohessa kuudesti syöttänyt – Zackery Bryant, ja hänen työtään tuki vahvasti veteraani Antonio Ballard, jolle merkittiin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Nokian voitossa takuumiehinä nähtiin tuttuun tapaan takamies Kahron Ross – 19 pistettä ja 11 syöttöä – sekä korinaluspelaaja Arnaldo Toro – 16 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Antero Lehto oli vedossa lisäten pakkaan 17 pistettä.

Ja mitä on Nokian takana? Kobrat. Lapualaisjoukkue taivutti Korihait 96–67 ja seisoo nyt vakaasti sijalla kahdeksan.

Antto Nikkarinen johti peliä menestyksekkäästi syöttämällä seitsemän kertaa, vaikka menettikin pallon matkalla kuudesti. Pisteitä hänelle kertyi 11. Isoin korisaldo nähtiin Christian Lutete IV:ltä, joka paukutti tauluun peräti 34 pistettä.

Korihaiden kovin korihai ottelussa oli Mitchell Smith, jolle merkittiin 22 pistettä.

Kaikesta liikehdinnästä ja jännityksestä sarjataulukon varrella huolimatta on todettava, että ykkössijaa ei uhkaa parhaillaan kukaan. Kauhajoki pitää paikkansa ja kasvatti kaulaa voittamalla tänään Bisons Loimaan 83–62.

Korinteko jakautui voittajien leirissä varsin tasaisesti. Lee Skinner teki 15 pistettä, ja hallitseva kuukauden pelaaja Rene Rougeau kirjaili tauluun 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä.

Henri Kantonenkin sai aikaan kymmenen, vaikka palasikin vasta hiljattain kentälle pitkän pelitauon jälkeen.

Bisonsin puolella isoin pistesaldo, 15, nähtiin Zachary Copelandilta.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.