Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

Vimpelin Veto sai syyskauden viimeisessä ottelussa vieraakseen Tapiolan Hongan. Kotijoukkueen kotitaika piti edelleen ja se nappasi ottelusta voiton 80-74.

ViVe:n puolustus teki espoolaisten hyökkäyksestä haastavaa avauspuolikkaalla. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla vieraiden hyökkäys oli hyvin tahmeaa. Puoliaikatilanne oli Vimpelin hyväksi 38-27.

Vierasjoukkue kuroi eroa kiinni puoliajan jälkeen. Päätösjaksolle lähdettiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa.

Päätösjaksolla nähtiin pisterikasta koripalloa. Molemmat joukkueet saivat onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta sarjapisteet jäivät Vimpeliin 80-74.

Shaylen Burnett teki jälleen lähes mitä tahtoi kentällä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, 20 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster säesti 23 pisteellä ja 17 levypallolla. Carmen Tyson-Thomas upotti vieraille 21 pistettä.

Kotkan Peli-Karhut matkasi syyskauden viimeisessä ottelussaan Forssaan. Sarjakärki pelasi vahvasti ja nappasi sarjapisteet 78-57.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli sen aikana omat hetkensä. Puoliajalle mentiin vieraiden neljän pisteen johdossa.

FoA putosi vieraiden kyydistä kolmannella jaksolla. PeKa:n puolustus parani ja kun samaan aikaan sen hyökkäys toimi kasvoi sen johto 17 pisteeseen ennen päätösjaksoa.

Viimeisellä jaksolla peli jälleen tasoittui. PeKa kuitenkin hoiti ottelun lopun varmasti ja voitti 78-57.

Naomi Davenport teki 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Sara Rokkanen pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä PeKa:n paidassa. Hän upotti 15 pistettä. Ninni Salmi teki kotijoukkueelle 17 pistettä ja 14 levypalloa.

ouvottaret sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi vierasotteluun. Kouvolassa nähtiin kauden pisin ottelu, jonka vei lopulta nimiinsä kotijoukkue 84-76.

Kouvolalaiset olivat ottelussa niskan päällä avauspuolikkaalla. Se pääsikin puoliajalle johdossa 33-28.

Tasaista peliä nähtiin myös puoliajan jälkeen. Emännät kasvattivat johtoaan pisteellä ennen päätösjaksoa.

ToPo piristyi hieman ja kuroi kuuden pisteen etumatkan kiinni. Pelissä edettiin jatkoajalle tilanteessa 64-64.

Kovaa koko ottelun puolustaneet joukkueet eivät saaneet välilleen eroa vielä ensimmäisen jatkoajan aikana. Toisella jatkoajalla vierailta kuitenkin loppuivat mehut kesken ja Kouvottaret pääsi juhlimaan voittoa 84-76.

Rashida Timbilla urakoi tilastoihinsa 18 pistettä ja 16 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Erika Davenport teki ToPo:lle tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla.

Espoo Basket Team sai vieraakseen viime aikoina otteitaan parantaneen Catzin. EBT oli kuitenkin tyly emäntä ja sarjapisteet jäivät Espooseen 90-71.

Kotijoukkue määritteli ottelun tahdin heti ylösheitosta lähtien. Joukkue karkasi puoliajalle johdossa 49-27.

Catz piristyi kolmannella jaksolla ja sai eroa kurottua umpeen. EBT johti ottelua kuitenkin 14 pisteellä, kun viimeinen jakso alkoi.

Espoolaiset kasvattivat johtoaan viidellä pisteellä päätösjaksolla. Kolme edellistä otteluaan hävinnyt espoolaisryhmä palasi voittokantaan 90-71.

Alyesha Lovett teki 19 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Sanni Tuomistolle merkittiin 18 pistettä. Elena Melto teki Catzille tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla.