Kouvot solmi jatkosopimuksen päävalmentajan kanssa – ”Iisakin kirkkoahan tässä rakennellaan”

Kouvojen miesten Korisliigajoukkueen päävalmentajaksi tälle kaudelle palannut Jyri Lehtonen on sopinut valmentavansa seuran edustusjoukkuetta myös ensi kaudella.

Kausina 2015–2016 ja 2018–2019 Korisliigan Vuoden valmentajaksi valittu Lehtonen aloitti Kouvoissa valmentamisen kaudella 2010–2011, sitä ennen hän toimi Uudenkaupungin Korihaiden valmentajana. Kaudella 2015–16 Kouvot voitti hänen johdollaan seuralle neljännen Suomen mestaruuden. Hän on Kouvojen pitkäaikaisin päävalmentaja Korisliigassa. Kouvojen ja Korihaiden lisäksi Lehtonen on valmentanut Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta EM-kisoissa kausina 2017 ja 2018.

193-senttinen takamiehenä viihtynyt Lehtonen oli pelaajana Äänekosken Huiman kasvatti edustaen Suomea 82 miesten maaottelussa (piste keskiarvo 9,4), myös vuonna 1995 Kreikassa pelatussa EM-lopputurnauksessa. Suomessa hän teki vakuuttavaa jälkeä mm. piste-ennätys 66 pistettä ja kautta aikojen syöttötilastossa sijalla 11, vaikka hän pelasi useita kausia ulkomailla Euroopan huippusarjoissa kuten Ranskassa ja Saksassa. Hänet on valittu Korisliigassa Vuoden tulokkaaksi kaudella 1991–1992, Parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi 1992–1993 ja Vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi 1995-1996.

– Tuntuu luonnolliselta jatkaa kauan sitten alkanutta prokkista. Iisakin kirkkoahan tässä rakennellaan. Mennään vahvasti ihmiset ja talous edellä, kehitytään uutena organisaationa. Organisaatio on kuin edustusjoukkueemme, ei täydellinen mutta kilpailee joka päivä.

Tämä kausi on alkanut tuloksellisesti hyvin. Sarjapaikka varmistettu, pleijaripaikka käsien ulottuvilla. Nuoriso harjoittelee hyvin ja pääsee kokeilemaan rajojaan kolmella eri sarjatasolla. Staffi ympärillä tukee pyyteettömästi päivittäistä tekemistä. Hieno paketti, päävalmentaja Jyri Lehtonen analysoi Kouvojen sivuilla.

– Perusarvomme urheilullinen tuloksellisuus, pelaajakehitys ja viihteellisyys ovat toteutuneet tälläkin kaudella Jyrin valmennusjohdolla. Hänen avullaan olemme pystyneet auttamaan suunnitellusti pelaajiamme ulkomaan kenttiä kohti sekä nostamaan uusia pelaajia Korisliigaan kuten monella muullakin kaudella. Uskomme vahvasti, että hän pystyy omalta osaltaan jatkossakin auttamaan niin seuraamme kuin pelaajiamme entistä parempiin saavutuksiin, näin ollen ensi kautta koskeva sopimus oli helppo tehdä jo tässä vaiheessa kautta, Kouvot Basket Oy:n urheilutoimenjohtaja Jukka Kyöstilä kommentoi.

Lähde: Kouvot


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.