Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

Mikael Jantusen Oostende oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa ja Oostende jatkaa Belgiassa puhtaalla pelillä. Perjantaina kaatui Mons-Hainaut 88-70 (52-38) Jantusen tilastoidessa täydellisellä heittopelillä 10 pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Viikonlopun toisessa pelissä Jantunen pisti vielä pari lisävaihdetta silmään heittämällä peräti 28 pistettä Oostenden voittaessa Liegen 112-65 (56-38). Jantunen täydenteli tilastoriviään myös viidellä levypallolla, syötöllä, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla.

– Saatiin joukkueena hyvä vauhti alussa päälle, ja heitot upposivat tänään hyvin itselläni. Aika iso ero lopussa tuli, kun jaksoimme puolustaa kunnolla, jonka kautta juoksimme toiseen päähän lay-upeja. Hyvä ja ehjä ottelu kaikin puolin, Jantunen analysoi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Okko Järvi juhli Phoenix Brysselin kanssa kauden toista voittoa joukkueen kaataessa vieraskentällä Liegen 86-71 (39-48). Järvi merkkautti pisteen, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Voitolla Bryssel nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch koki kauden avaustappionsa hävitessään ZZ Leidenin vieraana 70-85 (37-44). Maxhunin saldoksi tuli 12 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Tappiosta huolimatta Heroes pitää Hollannin kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Topias Palmi sai pistetilinsä auki Hollannissa tekemällä yhden pisteen Hubo Limburgin hävitessä Kangoroes Mechelenille 78-98 (36-48).
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi tuulettamaan harvinaista voittoa Manresan kaadettua jatkoajan jälkeen Barcelonan vieraskentällä 96-95 (85-85, 37-44). Manresa tuli varsinaisella peliajalla tasoihin summerin soidessa Sylvain Franciscon korilla. Jatkoajalla Joe Thomasson nosti Manresan johtoon kolmen pisteen heitollaan 18 sekuntia ennen loppua. Nigel Hayes-Davis pääsi vielä yrittämään voittoa kotijoukkueelle, mutta heitto kolisi rautoihin ja Manresa pääsi juhlimaan maukasta voittoa. Voitto oli Manresalle ensimmäinen Barcelonan kotikentällä 25 vuoteen.

Valtonen merkkautti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kolme riistoa ja torjunnan. Voitolla Manresa tarrasi tiukasti kiinni myös Copa del Rey’n paikkaan ollen nyt kuudentena sarjassa.

– Aikamoinen matsi. Saimme kolmen pelin viikon pakettiin, ja jaksoimme vielä hyvällä intensiteetillä loppuun asti. Alussa johdimme ja sitten Barca pääsi takaa ja ohikin, mutta sitten lopussa saimme pidettyä vielä tempoa yllä ja jatkoajan kautta raavittua voiton. Upea joukkuevoitto meiltä, Valtonen iloitsi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten Fukushima Firebonds juhlisti viikonloppuna kahta voittoa Bambitious Narasta. Ensimmäisessä ottelussa Erik Murphy oli vahvassa iskussa 18 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla ottelun päättyessä 102-74 (48-31). Alex komppasi 15 pisteen, kahden levypallon, syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 87-77 (44-33). Tällä kertaa Alex oli veljeksistä tehokkaampi 10 pisteellä, neljällä levypallolla ja neljällä syötöllä. Erikin saldoksi kertyi viisi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kaksi torjuntaa. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn joutui tunnustamaan, että Hamburg Towers oli liian korkea torni kiivettäväksi, kun Bonn taipui numeroin 80-92 (38-52). Tappiosta huolimatta Bonn jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin luotsaama Tigers Tübingen taipui Bayer Giants Leverkusenille 79-86 (40-45). Aatu Kivimäki heitti kolme pistettä, nappasi yhden levypallon, ruokki joukkuekavereitaan viidellä syötöllä ja riisti kertaalleen. Tappiosta huolimatta Tigers on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi oli vielä sivussa Strasbourgin penkin päästä, kun joukkue hävisi Chalons-Reimsille 98-106 (52-52). Strasbourg on neljäntenä sarjataulukossa.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Les Sables taipui Poitiersin vieraana 64-76. Daniel Dolenc sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot