Awak Kuier pelaa huippukautta Italiassa – jälleen kovat tehot viime viikolla

© Kuva: fiba.com

Awak Kuier oli kahdesti pelihommissa viikolla ja tilastoi kovat tehot Ragusan napatessa kaksi voittoa. Annika Holopainen iski tauluun kovan tupla-tuplan Ranskassa, Elina Koskimies oli tehokkaana Saksassa ja Veera Pirttinen oli isossa roolissa tärkeässä voitossa Slovakiassa.

Viikon ensimmäisessä ottelussa Ragusa peittosi Moncalierin 76-54 (41-36) Kuierin tilastoidessa 23 pistettä, kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussa Kuier merkkautti kovan 15 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan Ragusan voittaessa Costa Masnagan 80-62 (38-36). Kuierille merkittiin lisäksi kaksi syöttöä, kolme riistoa ja kolme torjuntaa. Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Veera Pirttisen Piestanske Cajky pääsi juhlimaan hienoa voittoa kaataessaan tappioitta kauden aloittaneen Ruzomberokin vieraskentällä 58-54 (29-27). Pirttinen upotti ratkaisevan korin, jolla Cajky siirtyi johtoon 1,5 minuuttia ennen loppua ja sinetöi vielä voiton katkaistessaan viime sekunneilla Ruzomberokin syötön. Cajky on sarjassa toisena.

– Kova voitto sarjakärjestä vieraissa. Huonojen hetkienkin aikana pysyimme joukkueena, joka mielestäni oli voiton avain pelissä. Tämä oli tärkeä voitto loppukautta ja ylempää jatkolohkoa ajatellen, Pirttinen mietti Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin Angels Nördlingen joutui taipumaan Veilchen BG74:lle jatkoajan jälkeen niukasti 85-87 (79-79, 44-39). Poundsilla oli mahdollisuus heittää Angels voittoon varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, mutta heitto meni ohi. Sitä ennen Koskimies oli nostanut Angelsin kahdella kolmen pisteen heitollaan takaa-ajoasemasta johtoon ennen kuin Veilchen nousi tasoihin.

Koskimies oli 23 pisteellään ottelun pistetykki ja hän tilastoi myös seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Pounds komppasi 15 pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Sofia Pelanderin Herner TC taipui niukasti Lions Hallen vieraana 54-57 (22-33). Vahvan avauspuoliskon jälkeen HTC menetti otteen kolmannella neljänneksellä häviten sen 9-21. Herne johti vielä viimeisellä minuutilla, mutta kotijoukkue kiri lopussa ohi. Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen, viiden levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja

Annika Holopainen merkkautti kovan 25 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan Montbrisonin voittaessa Calaisin 98-82. Holopainen antoi lisäksi neljä syöttöä ja riisti kertaalleen.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.