FoA esitti huiman nousun

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. PeKa oli kotonaan suvereeni. Catz ja FoA puolestaan paransivat asemiaan sarjataulukossa.

Juuri Suomen Cupin voittoa juhlimaan päässyt Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen tiukasti ylemmän jatkosarjan paikasta taistelevan Tapiolan Hongan. Kotijoukkue ei ollut yllätettävissä ja nappasi ottelusta pisteet 94-67.

Kaksi viikonloppua pelattua ottelua ei näkynyt PeKa:n otteissa vaan joukkue tuli otteluun terävästi. Se oli avauspuolikkaalla Zykera Ricen johdolla huomattavasti parempi joukkue ja pääsi puoliajalle johdossa 48-31.

Kotkalaisryhmä kasvatti johtoaan myös puoliajan jälkeen. Sen nimiin merkittiin myös kolmas ja neljäs jakso. Sarjapisteet jäivät kotkaan 94-67.

Rice upotti ottelussa 21 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta kasasi tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Desiree Ramos teki Hongalle 19 pistettä.

Hienon syyskauden pelannut Vimpelin Veto matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelu oli molemmille ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Catz vastasi kierroksen suurimmasta yllätyksestä ja nappasi sarjapisteet 62-52

Molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli alkupuoliskolla hankalaa eikä pisteillä juhlittu. Avausjakso merkittiin vieraille 12-9.

Catz sai heittopeliinsä tarkkuutta ja pääsi puoliajalle johdossa. Tilanne oli 26-24.

Lappeenrantalaiset kasvattivat johtoaan seitsemällä pisteellä ennen päätösjaksoa. Vimpeli ei saanut enää kunnollista kiriä aikaiseksi ja Catz otti tärkeät sarjapisteet. Voitto kirjattiin joukkueelle 62-52.

Elena Melto teki ottelussa 23 pistettä ja haki kymmenen levypalloa. Myös Brianna Gummings tilastoi tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 levypallolla. Anastasija Podunavac teki ViVe:lle 13 pistettä ja repi kymmenen levypalloa.

Forssan Alku matkasi ensimmäisessä kevätkauden ottelussaan Espooseen EBT:n vieraaksi. Joukkue esitti huiman nousun ja tiivisti voitollaan sarjan keskivaiheilla.

Kotijoukkue hallitsi avauspuoliaikaa. Se oli hyökkäyspäässä terävämpi. Erityisesti Alyesha Lovett oli vieraille hankala pideltävä. Tauolla EBT johti ottelua 45-34.

FoA tuli pukusuojista uudella ilmeellä. Vielä kolmannella jaksolla kentällä nähtiin tasaväkiset joukkueet. Päätösjakso alkoi kotijoukkueen yhdeksän pisteen johdossa.

Tämän jälkeen kentällä nähtiin oikeastaan vain yksi joukkue. Vieraat onnistuivat niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Se vei jakson 25-8 ja koko ottelun 73-65.

Roosa Kosonen pelasi ehkä parhaan pelinsä forssalaisten paidassa. Hän upotti 29 pistettä ja keräsi 16 pistettä. Davida Dale teki 12 pistettä. Lovett sai kasaan 21 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.