Mestarien liigassa hurjat trillerit – Susijengin pelaajien joukkueet etenivät jatkoon

© Kuva: fiba.com

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

Teneriffa pystyi pitämään pintansa kotikentällään Karsiyakaa vastaan voittamalla 74-71 (37-29) ja etenemällä jatkoon otteluvoiton 2-1. Teneriffan sankariksi nousi Joan Sastre, joka teki joukkueen kahdeksan viimeistä pistettä johdattaen espanjalaiset 16 parhaan joukkoon. Salin merkkautti ottelussa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Teneriffa pelaa samassa lohkossa Lassi Tuovin valmentaman SIG Strasbourgin, unkarilaisen Szombathelyn ja liettualaisen Rytas Vilnan kanssa.

– Ei se aina kaunista ole. Piti kärsiä aika paljon, mutta saimme hoidettua voiton ja jatkopaikan. Kiva päästä Strasbourgiin Lassia tapaamaan, Salin mietti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.
Ottelutilastot

Mikael Jantusen Oostende esitti huiman loppukirin viemällä viimeiset kuusi minuuttia 18-0 Igokean vieraana kuitaten jatkopaikan lopulta numeroin 83-77 (39-43). Jantunen aloitti takaa-ajon upottamalla kolmen pisteen heiton ja kaventamalla eron kahdeksaan. Sen jälkeen Igokea ei saanut enää pistettäkään. Jantunen tilastoi ottelussa yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Oostenden lohkossa ovat espanjalainen Malaga, romanialainen Cluj Napoca sekä voittaja otteluparista Hapoel Jerusalem-Promotei.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riialla on myös mahdollisuus raivata tiensä 16 joukkoon. VEF Riika kohtaa perjantaina toisessa osaottelussa ranskalaisen Dijonin. Ensimmäinen ottelu päättyi Dijonin voittoon, joten VEF on selkä seinää vasten.

Aiemmin Strasbourgin lisäksi 16 parhaan joukkoon on tiensä selvittänyt Elias Valtosen Manresa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.