Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

Vasta viime viikonloppuna Kauhajoki joutui perumaan pelinsä kokonaan, kun leijonanosa kokoonpanosta oli karanteenissa. Nyt joukkue pelaa elämänsä vedossa. Lauantaina Karhu kaatoi Lahti Basketballin 111–64.

Kolmen päivän takaisessa ottelussaan Kauhajoki sai nauttia suomalaispelaajiensa Severi Kaukiaisen, Henri Kantosen, Eero Innamaan ja Miikka Marttisen saumattomasta yhteistyöstä. Tänään kolmikosta nousi erityisesti esille peliä upeasti johtanut Kaukiainen. 23-vuotias tirehtööri rekisteröi näyttävän tuplatuplan 16 pisteellään ja 12 koriin johtavalla syötöllään.

Kaukiaisen ohella huikeita otteita nähtiin joukkuetoveri Simeon Carterilta, joka keräsi nimiinsä 19 pistettä ja kymmenen levypalloa. Lahden puolella sen sijaan kovimmat suoritukset tulivat Antonio Ballardilta, joka tehtaili 18 pistettä ja poimi kymmenen levypalloa.

Tampereen Pyrintö pääsi vierasmatkallaan yllättämään erinomaista kautta pelaavan Kouvot. Kymenlaaksolaiset isännät taipuivat Pirkanmaalta saapuneille vierailleen 95–103.

Pisteilottelua ottelussa nähtiin lähinnä amerikkalaisilta. Kouvojen Amir Hinton iski tauluun 23, ja Pyrinnön Ike Smith nokitti tuloksella 34. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Kouvojen Henri Permanto 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Pyrinnön Osku Heinonen, joka ylsi 19 pisteeseen siitäkin huolimatta, että kaukoheitot takkuilivat pahan kerran.

Kouvojen kolmas sija sarjataulukossa on jo tässä vaiheessa runkosarjaa sen verran turvallinen, että ottelutulos ei ollut katastrofaalinen.

Pyrinnön sijoitus miesten Korisliigassa on parhaillaan kuudes.

Helsinki Seagulls kävi ryöstöretkellä Lapualla ja matkusti kotiin pisteet mukanaan. Kobrat taipui pääkaupunkilaisvierailleen 80–84.

Peli oli tiukka viime metreille asti, mutta muutama kriittinen erehdys puolustuspäässä maksoi isännille ottelun. Noissa tilanteissa rokotti erityisesti Antti Kanervon kolmospyssy, joka osui neljä kertaa viidestä.

Takakentällä todistettiin taas kahden Nikkarisen välistä kilpailua, ja kuten ottelutuloksenkin, myös tämän mittelön vei Seagulls. Lassi Nikkarinen keräsi ottelussa nimiinsä 18 pistettä ja seitsemän syöttöä, kun taas Kobrien Antto Nikkarinen jäi viiteen pisteeseen ja neljään syöttöön.

Kobrien pistekuningas pelissä oli Stokley Chaffee Jr. 22:lla.

Toinen juuri viikko sitten Suomen Cup -finaalissa nähty joukkue, Salon Vilpas, otti myös itselleen voiton. Tämä tapahtui Kataja Basketia vastaan, joka on valahtanut jo sarjataulukon kolmanneksi viimeiselle sijalle. Salohallissa pelatun ottelun lukemat olivat 84–68 isäntien hyväksi.

Kataja pääsi aloittamaan ottelun niskan päällä, mutta mitä lähemmäs loppua tultiin, sitä paremmin Vilpas tsemppasi. Erityisesti amerikkalaiset Marcus Lovett Jr. ja Jeremiah Wood pistivät tuulemaan. Lovett keräsi 17 pistettä ja Wood puolestaan 16 pistettä ja kymmenen levypalloa. Syöttötilastoa johti kirkkaasti suomalaistakamies Perttu Blomgren, joka keräsi kahdeksan syöttönsä oheen myös 14 pistettä.

Katajan parhaat pisteet nähtiin Nicholas Griffiniltä ja Christopher McKnightilta, joille merkittiin 15 ja 14.