Susijengin pelaajat hyvässä vireessä ulkomaan parketeilla

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

Shawn Hopkins sinetöi komean voiton Stjarnanille iskemällä viimeiset naulat kärkijoukkue Keflavikin arkkuun 98-95 (88-88, 39-50) jatkoaikavoitossa. Hopkins oli muutenkin isossa roolissa 17 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplallaan. Lisäksi hän sai tilastoihinsa syötön.

Voitolla Stjarnan nousi kuudenneksi.

– Ei se kaunista ollut, mutta otetaan se ja vielä kärkijengistä. Tulimme peliin kirvelevän tappion jälkeen ja pelasimme hengettömästi viime pelin. Tähän otteluun tiesimme, että pitää tuoda kaikki panos ja kääntää kurssi 180 astetta siitä mitä pelasimme alkuviikosta, sillä se oli ihan luokaton esitys. Sen me teimme. Treenasimme todella kovaa ja pistimme paljon ylimääräistä työtä ja pidimme positiivisen mielen. Saimme käännettyä viime pelin laahustamisen sykkimiseen tähän peliin. Silloin, kun pelaamme aggressiivisesti ja otamme sen ensimmäisen kontaktin, niin silloin voitamme näitä pelejä. Porukkamme pystyy taistelemaan ihan mestaruudesta, ja tässä sen näimme. Me olemme ihan kärkipään joukkueita.

– En voi sanoa, että pelasimme hyvin tässä pelissä. Kuten sanoin, niin ihan puhtaasti taisteluvoitto. Vaikea matsi kummallakin puolella kenttää, mutta jos me jossain vaiheessa pelasimme hyvin ja fiksusti, niin jatkoajalla. Todella hyvää puolustusta, hyviä levypalloja ja olimme oikeassa paikassa.

– Sinetöin voiton, otin levypallon, he rikkoivat ja pistin pisteet päälle ja saimme voiton. Tupla-tupla oli siinä mielessä iso asia itselle, että se on ollut henkilökohtaisesti sellainen kompastuskivi, ettei ole aiemmin tullut sellaista aggressiivisuutta ja saanut itsestään irti sitä, että olisin lähtenyt levypalloille, vaikka jokainen koutsi on aina sitä toitottanut. Onneksi täällä Islannissa on löytynyt sellainen eri vaihde. Ehkä se paine luo sen, että pitää olla ulkomailla ammattilaisena ja hienoa, että on löytynyt se yksi vaihde lisää hakea niitä levypalloja ja tupla-tuplia. Kaikkeni teen, että joukkue voittaa, ja jos duunini on ottaa levypalloja, niin sitten niitä otan.

– Tosi hyvät fiilikset, sillä tarvitsimme tämän voiton. Nyt vain seuraavaa peliä kohti. Kaikki nämä ovat aika lailla samanlaisia pelejä ja samalla tavalla pitää jokaiseen peliin mennä, Hopkins mietiskeli ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Valtosen Manresan huippuvire sai jatkoa, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa-ajoasemasta 82-79 (36-47)-voittoon Andorran vieraana. Valtonen oli jälleen joukkueensa tukipylväitä 10 pisteen, levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Manresa nousi sarjassa jo toiseksi.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alasen 24 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla eivät riittäneet siivittämään St. Pölteniä voittoon, kun joukkue koki kolmannen peräkkäisen tappionsa hävitessään Klosterneuburg Dukesille 73-80 (43-40). Alanen sai tilastoihinsa myös neljä syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Aleksi Koskisen johdatti Swans Gmundenin viidenteen peräkkäiseen voittoon Anton Mirolybovin ollessa vielä sairauslomalla, kun Swans voitti Kapfenberg Bullsin 76-66 (34-27). Swans on sarjassa toisena ja Alasen St. Pölten neljäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli edelleen sivussa VEF Riian kokoonpanosta, kun Latvian mestarin tie Mestarien liigassa tuli päätökseen 79-83 (37-44)-tappiolla ranskalaiselle Dijonille.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi korvatessaan Vincent Collet’n ja nyt hän kohtasi entisen ”oppi-isänsä” ensimmäistä kertaa päävalmentajan roolissa, kun Strasbourg vieraili Boulogne-Levallois Metropolitansin kotisalissa. Collet’n valmentama sarjakärki oli niukasti Strasbourgia vahvempi voittaen 85-80 (44-39). Strasbourgin kokoonpanossa nähtiin myös Luukas Vaara, mutta hän ei saanut peliaikaa ottelussa. Strasbourg jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kärkijoukkue Angersin vieraana 74-86. Dolenc kunnostautui levypalloissa kahmien niitä käsiinsä yhdeksän ja muuten tilastoiin kirjailtiin kolme pistettä, kaksi syöttöä ja levypallo. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanin B2-liigassa, kun molemmat merkkauttivat 18 pistettä Fukushima Firebondsin voittaesa Koshigaya Alphasin 104-63 (51-25). Alex sai tililleen myös seitsemän levypalloa ja syötön, kun taas Erikille merkittiin viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni lähenteli tupla-tuplaa 15 syötöllä ja seitsemällä syötöllä, mutta Feyenoord nappasi kotikentällään 82-72 (44-40)-voiton. Maxhuni sai tilastoihinsa myös kaksi riistoa. Tappiosta huolimatta Heroes johtaa Hollannin lohkoa.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.