Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

VEF Riika voitti finaalissa Ventspilsin 74-62 (38-40) Madsenin merkkauttaessa 19 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Madsen teki tarkkaa työtä, sillä yhdeksästä heittoyrityksestä upposi kahdeksan ja vapaaheitotkin 3/4. Lisäksi hänelle tilastoitiin kolme syöttöä ja neljä riistoa.

– Vaikea peli. Ensimmäisellä puoliajalla olimme puolustuksellisesti vähän missä sattuu. Toisella puoliajalla saimme fiilistä hakemalla 50/50 palloja ja kolmannen sekä neljännen jakson aikana ensimmäisen puoliajan työ alkoi näkyä.

– Ensimmäinen MVP-palkinto urallani ja kyllä pitää kiittää jengiläisiä, jotka tekivät työstäni helpompaa hyökkäyspäässä, Madsen mietti Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa Elias Valtosen Manresa pääsi juhlimaan tärkeää voittoa espanjalaisjoukkueen kaataessa vieraskentällä Trevison 103-88 (55-42). Valtonen paranteli vielä itseään eikä ollut kokoonpanossa, vaikka oli joukkueen matkassa. Manresalla on Mestarien liigan jatkolohkossa nyt kolmesta ottelusta kaksi voittoa.

Islannin liigassa Carl Lindbomin KR sen sijaan taipui Tindastollin vieraana 80-89 (44-38). Lindbom oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen ja seitsemän levypallon tilastoilla. KR on kahdeksantena.